” när man säger det högt hör man hur sjukt det låter ” avnistt 21 av podden Mammas Kaffepaus

Igen ett nytt poddavsnitt ute, avsnitt 21 denna gång och ett avsnitt som trotts teknikstrul blev riktigt bra. Vi pratar om pressen vi ofta känner, vem är det som pressar och för vem skull vill vi egentligen prestera? Jakten på den perfekta instagrambilden som sen ändå inte kom med i flödet, det dåliga samvetet om man tar det lugnt när man har möjlighet att ostört städa eller fixa. Att våga ge över ansvaret utan att sedan blanda sig. Ja det är inte konstigt att många unga blir utbrända och känner sig trötta.

Vi funderar kring saker vi kunde börja göra för att bli snällare mot oss själva, vad tror vi att barnen kommer minnas från sin barndom? Är det städade hem med en stressad mamma eller lite vardagskaos men en mamma som också orkar leka. Ju mer man vågar prata högt om sina tankar och förväntningar på sig själv desto mer inser man vilka orimliga krav man ställer på sig själv.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.