Försöker vara lite mer positiv

Hade redan skrivit ett surt inlägg om gårdagens besvikelser och varför jag somnade med rödgråtna ögon. Att jag ännu är sjuk och hostar och snörvlar. Att hemmet behöver städas och att inspirationen till matlagning är på minus 20.

MEN

Sen tänkte jag om, vem vill läsa om mina bittra tankar? Kanske någon, men jag orkar inte sitta här i soffan och vara på dåligt humör längre. Istället för att sitta här och vara sur så bestämde jag mig för att jag unnar mig en förmiddag på soffan. Under tiden Vidar sover ute i vagnen har jag alltså legat här. Inte gjort ett skit och försökt att inte känna mig dålig över det. Jag är så dålig på att bara ta det lugnt, att inte känna att jag MÅSTE en massa saker. Ni andra med små barn vet säkert känslan av att man ”borde passa på” när bebis sover. Det leder ju till att man aldrig hinner ta det lugnt.

IMG_3700

Så idag blev det en dag med Netflix i soffan. Solen kan skina hur mycket den vill där ute, leksakerna kan ligga omkring hela hemmet några timmar till och dagens lunch kan bestå av avocadomacka och kaffe. Att gå där ribban ens är lite lägre är ganska skönt. Och mitt i allt gör det att man får energi till att ta tag i något av projekten på eftermiddagen istället.

Är ni bra på att ta det lugnt? Har ni några bra tips på hur man blir bättre på det? Dela gärna med er!

Kan ju lägga in ett extra stort tack till Vidde också som just idag valde att sova 3h i vagnen. Ibland vet ni, ibland har man tur. Eller så betalar Karma tillbaka till från igår?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.