För 9 månader sedan

Såg det ut såhär

IMG_2991

Vi hade sovit den första natten hemma med Vidar och jag vaknade PIGG och före alla andra. Smög upp och laddade en maskin med tvätt, vek lite byke och tyckte själv det var märkligt att jag var så pigg. Smög tillbaka till madrasserna där vi sov och möttes av denna syn. Jag bara satt och tittade på Saga som över en natt blivit ENORM och på vår fina nya lilla bebis. Tänk ändå att det är samma lilla goa bebis som nu äter själv, ålar omkring på golvet och käkar sand och sten för brinnkäralivet. Hur kan det gå så snabbt? Hur kan det stämma att han om mindre än 3 månader fyller 1 år?

Jag kommer så väl ihåg de där första dagarna hemma med Vidar. Det var oändligt varmt, Adam och Saga var så stolta och jag var så full av kärlek för mina 3 barn. Den finaste trion i världen. Både Adam och Saga tar så väl hand om Vidar, även om han blir mer och mer störande i deras ögon. Han förstör deras lekar, söndrar deras byggen och river dem i håret. Ändå tittar dom på honom med kärlek i blicken, orkar gång på gång busa med honom tills han nästan kiknar av skratt och V A R J E kväll smyger dom in i sovrummet och pussar och kramar honom gonatt. Vilken tur Vidar hade som fick just dessa två som syskon och förebilder och vilket tur vår familj hade som fick just honom som vår lilla bebis. Syskonkärlek måste vara det finaste som finns, den där vilkorslösa kärleken de känner för varandra. Som mamma kan man inte annat än känna sig stolt över dessa tre.

Jisses vilken bebisfeber man får av att se tillbaka på dessa bilder. Och visst känner jag ett sug efter att få uppleva denna spädbarnstid ännu en gång. Att få ha det där lilla lilla knyttet i famnen och känna doften. Samtidigt som det inte alls bara är en dans på rosa moln, himla mycket upp och ner i måendet på grund av hormoner, sömnbrist och omställningen. Ju mer distans man får desto mer glömmer man och tur är väl det. De fina minnena stannar kvar. Tiden går så fort, tänk så stora dom blivit alla 3 på dessa 9 månader.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.