KÄRA BILISTER

Vi är en familj som älskar att cykla, jag har TVÅ små cyklister som ivrigt trampar iväg på sina cyklar. Ivrigt och också lite vingligt, försöker dom efter bästa förmåga cykla på vägkanten med varierande framgång. Vi cyklar längs små sandvägar och över stora landsvägar och något som verkligen slår mig är att vissa bilister visar så JÄVLA LITE RESPEKT för två små barn på cykel.

HUR tänker du som GASAR förbi oss när vi cyklar på vägkanten? Utan minsta lilla tanke på att sakta ner. HUR tänker du som gasar och inte ens saktar ner när vi står vid ett övergångsställe och vill komma över vägen? (femte bilen stannade och lät oss tryggt gå över vägen) HUR tänker du som TUTAR för att vi är vägen (när då Adam dessutom cyklat omkull..en historia värd ett eget inlägg).

IMG_3023

Barn är alltid lite oberäkneliga, men små barn på cykel kan vingla till när som helst. Dom är det finaste jag har och jag vill ge dom möjligheten att cykla. Men dom måste få cykla tryggt, tro mig att vi går igenom trafikregler och vett och etikett i trafiken. Tro mig att jag har hjärtat i halsgropen flera gånger under våra turer. Jag vill kunna låta dem cykla till och från dagis t.ex. att cykla med barnen är verkligen något jag ÄLSKAR men våra medtrafikanter gör det lite knepigare.

Snälla bilist, SE oss och sakta ner. Ta ögonkontakt med mig och visa att DU SER OSS. DU KAN INTE HA SÅ BRÅTTOM. Se det dyrbaraste JAG har och bli inte irriterad när en 5 åring i misstag vinglar till. Låt en mamma med små barn gå över vägen även om det förlänger din bilresa med några sekunder. Det är vår nu och många vingliga cyklister är i farten. Snälla bilister MAN STANNAR FAKTISKT när en mamma vill gå över vägen med små barn. Släpp oss över vägen så att vi inte behöver stå där nära trafiken mer än nödvändigt. Det borde väl ändå vara SJÄLVKLART?IMG_3004

Tusen tack till alla fina bilister som gör just detta, som leende ser på två små knattar på cyklar som verkligen ÄLSKAR att cykla. TUMMEN UPP för de bilar längs Skärgårdsvägen som verkligen stannar och låter oss gå över vid övergångsstället. Tack till er alla som beaktar och låter mina barn få lära sig trafikvett utan att bli rädda och utan att deras mamma får hjärtsnörp.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.