En av de lite mer obekväma amningsstunderna

Idag hade Anton planerat program för hela familjen. Kan ju inte påstå att jag jublade av glädje över att få åka till fabriken som tillverkar Lännen maskiner. Men som den goda modern och frun jag är tog jag en för teamet denna gång.

Och det var väl helt intressant att se fabriken, en stund. Barnen tyckte det var spännande i typ 5 minuter och frågade resterande 20 minuter när det var klart.

Där var inte många andra kvinnor i fabriken så jag kände mig lite udda. Dessutom pratade vi svenska och när jag sen ännu satte mig för att amma Vidar hade jag lika gärna kunnat vara en utomjording.

Till och med Anton reagerade på stämningen och jag tänkte bara att jag gör detta för en bra sak. Vidar var hungrig och dessutom är det väl ett steg mot att normalisera amning. Lätt klassas det ändå in på topplistan över obekväma ställer att amma på.

Vet egentligen inte varför men jag känner mig alltid 100 gånger mer trygg och bekväm med att amma om det finns andra kvinnor omkring. Det känns som att vi då liksom förstår varandra. Nu sa ju inget något men alla de besvärade blickarna talade sitt tydliga språk. Även om det blev aningens obekvämt kan jag ju tycka att det är lite roligt att se hur obekväma männen blir. Det gjorde mig lite mer stärkt i alla fall och nöjd är jag över att jag inte gömde mig utan matade mitt barn rätt och slätt. Det ÄR naturligt och en vacker dag ska ingen behöva bli obekväm när en bebis äter.

7172825019279883846_img_3679

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.