Cyklandets tid är här

img_7981

Hur härligt väder är det inte idag? Vårsolen skiner och vägarna är bara och allt bara SKREK cykelföre. Utom blåsten då, den förgyllde inte direkt, men som tur störde den inte heller nämnvärt. Vi fixade i ordning cyklarna, min egna cykel hade tydligen gått sönder under vintern så behövde lite hjälp via FaceTime av Anton. Efter lite fix och trix fungerade cykeln igen i alla fall.

img_7964

Först testade jag ha Vidar i cykelstolen fram på cykeln, men det kändes riktigt obehagligt. Vanesak gissar jag och det faktum att jag är tjockare än sist jag provade. Men shit, det var svårt idag, så vi vände och och flyttade honom till en stol bakom cykeln istället. Då gick det fint och vi cyklade en kort liten rutt. En viss fröken var kanske inte på strålande cykelhumör, så vi valde att vända innan allas nerver var helt slut. En annan cyklist var väldigt besviken öve den korta färden.

img_7962

Men premiär var det i alla fall, Vidde satt och pratade och verkade nöjd vilket var bra. Bådar gott för mina långa cykelturer som jag LÄNGTAT efter. Ni som är uppmärksamma ser ju också att Viddes hjälm matchar så fint med syskonens, mina gröna små muppar.

Ja summa summarum är jag glad över att cyklsäsongen äntligen är här, och nu accepterar jag inte mer snö och is på vägarna. P U N K T. Har ni premiärcyklat redan?

6 reaktioner till “Cyklandets tid är här”

  1. Det är nog en skön känsla när man får ta fram cyklarna igen och styra ut på fuktiga sandvägar i solskenet! Hoppas det blir ens lite varmare snart också.
    Många fina cykelkilometrar till dig i sommar!

  2. Hej va fina ni är och alla med hjälmar så ska de vara. Ibland ser man att barnen har hjälm men inte föräldrarna…

  3. Jag min man och lillen skulle ut igår men när vi skulle sätta på oss våra reflexvästar och cykelhjälmar sprack spännet på min mans cykelhjälm och då tyckte jag det skulle kännas tryggare om han stannande hemma. Men sen kom jag på att han ju hade en gammal hockeyhjälm i förrådet. När den var påknäppt kunde vi göra våran premiärtur alla tre vilket kändes härligt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.