#rockasockorna2019 För Allas Lika Värde

IMG_3548

En dag som idag kan jag inte annat än bli glad när jag skrollar genom instagram. Så många familjer har likt vi lagt ut en bild på när dom rockar sockorna. Som mamma vet jag ju också att det bakom varje bild ligger mer eller mindre övertalning. Att hinna knäppa den där bilden innan dagis är inte alltid det lättaste. En så enkel sak som omaka strumpor kan också ställa till det för en del barn, hos oss har vi flera dagar redan pratat om att vi på torsdagen skall ha omaka strumpor, annars hade det lätt kunnat bli ett problem imorse.

Vi har pratat om varför vi rockar sockorna idag, barnen hade så fina tankar. Vi rockar sockorna för alla som anses vara annorlunda, för att visa att vi tycker att alla är lika viktiga. Det var med en stolt min som Adam drog på sig sina strumpor idag, jag visar att alla är viktiga sa han malligt. Det var med omsorg han valde strumporna och jag stod bara där och tittade på honom. Älskade lilla vän, idag rockar jag sockorna lite extra för honom också. Såklart är han lika viktig och speciell som alla andra barn även om vardagliga saker ibland kan bli en stor utmaning för honom.

IMG_3543

Jag är så glad över att Adam får gå i en förskolegrupp där han helt och fullt accepteras för den han är. Jag är så glad över att han varje dag med glada steg går mot taxin och att han varje dag kommer hem igen och berättar vilka kompisar han lekt med idag. Låt det alltid få vara så, låt honom få växa upp och få vara just så som han är.

21.3 är ju internationella Downs syndromdagen, och när jag tänker på det inser jag hur skrämmande lite jag kan om Downs syndrom. En person som lärt mig massor är Emilia Jansson, genom att följa hennes vardag på instagram känns det som att jag lär mig nytt hela tiden. Emilia har tre ljuvliga barn varav yngsta har just Downs syndrom. Lilla Junia lyser upp mitt flöde med jämna mellanrum och Emilias kloka tankar får mig att reflektera och tänka ur nya perspektiv. Följer ni inte Emilia skall ni göra det NU GENAST!

Avslutar med Rocka sockorna låten och fortsätter glädjas över färgglada sockor i flödet. Alla andra dagar på året är jag nöjd över att jag nu för tiden endast har vita och svarta sockor, men tja just idag hade det ju varit festligare med lite färg. Måste kanske införskaffa färgglada strumpor till nästa år? 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.