En helg i Vasa med familj och syrrans babyshower

I helgen var vi till Vasa jag, barnen och min mamma. Jag måste erkänna att jag inte var speciellt sugen innan, att packa iväg oss och vara borta hela helgen men OJ så skoj vi hade. Tre superduktiga barn som verkligen skötte sig exemplariskt, många timmar i bilen gick verkligen över förväntan. Vi bodde på hotell, i ett familjerum och också det gick väldigt bra. Ända minuset var att barnen vaknade 05.00 varje morgon, så jag var inte direkt utvilad. Bredvid hotellet var Tropiclandia, ett badhus som jag senast besökte för kanske 15 år sedan. Det var liksom SÅ LITET nu, när jag sist var där var det ENORMT.

På tal om att jag är disträ och sådär så hade jag ju missat att packa med Sagas simdräkt, det är så typiskt mig att missa en sådan grej. Som tur gick det att ordna genom att köpa en ny. Vi badade och hade skoj tillsammans innan vi gick tillbaka till hoteller och gjorde oss redo för själva orsaken till vår Vasa resa. Nämligen min systers babyshower. Är man nyfiken på min syster kan man kolla in hennes youtube-kanal här. Kolla t.ex. detta avsnitt där dom presenterar mammalådans innehåll.

Nåja men i lördags var det då dags för babyshower. Julia hade valt att själv ordna den eftersom hon inte alls gillar överraskningar. Och det var SÅ mysigt och fint och roligt. Härligt att barnen fick vara med också, speciellt Saga tyckte det var skoj. Tänk att jag kommer bli moster om några veckor ska bli så härligt!

Nu lite bilder från lördagen

IMG_3375

Det bjöds på en massa gott och fint, väldigt imponerad av min systers talanger gällande bakning. Sist jag fick testa hennes kunskaper var det väl typ kladdkaka, inget fel med det med macarons är kanske nivå svårare. Dock meddelade både hon och blivande pappan att det var första och sista gången, haha, men GODA och FINA var dom.

IMG_3386

IMG_3377

IMG_3381

Alltid spännande att se vad blivande mamman får, en massa fint fick dom också. Måste ge höga poäng till Julias kompisar som alla köpt prima saker även om ingen av dem ännu har egna barn. Ibland kan det ju vara svårt att veta innan man har egen erfarenhet. Men som enväldig domare ger jag dem tumme upp.

IMG_3413

IMG_3403

Vi lekte också olika roliga lekar, blindtest på sköterskans innehåll, preggo alias och gissa babybilden. Mest spännande var det ändå när blivande mamman och pappan tävlade om vem som kunde föda fram bollen först. Spännande och jämt var det, men tillslut fick Lucas ut bollen från ballongen. Riktigt rolig lek, ska sätta den på minnet om inför kommande showers.

IMG_3406

Igår körde vi hem igen, tråkigt som alltid att åka hem men skönt att vara hemma. På kvällen började Vidars hosta och kraxade sedan på till klockan 04.00 så det blev inte många timmars sömn inatt heller. Vi är kanske inte laddade med så mycket sömn och energi efter denna helg, men kärlek och skratt har vi fått. Nu är vi redo för bebis, barnens femte kusin, första från min släkt.

S P Ä N N A N D E

IMG_3443

Detta fina gäng är det alltid roligt att resa med. Tacksam över att ha en mamma som hoppar in och hjälper när Anton inte hade möjlighet att komma med. Barnen var nöjda med resan och längtar redan tills nästa gång. När bebisen kommit, då ska vi simma igen. Ja ja simma är väl lite mer konkret än att deras moster skall bli mamma. Härliga tider ändå, att snart få gosa med en riktig liten en igen <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.