” Mom shaming – ingen mamma är perfekt ” avsnitt 17 av podden Mammas Kaffepaus

Mer eller mindre hela tiden är mom shaming på tapeten. Ett minfält där man lätt trampar snett och sårar någon, i bästa välmening kan en kommentar ändå göra någon annan mamma ledsen eller osäker. Vi pratar om vilka situationer vi blir irriterade på, vilka erfarenheter vi själva har och också när vi själva kommit med oombedda råd.

Vi försöker ärligt fundera kring detta, vi är medvetna om att vi inte är perfekta och det vill vi inte försöka låtsas om att vi är heller. De flesta mammor har säkert varit med om mom shaming och eftersom det är så vanligt tror vi att många också utsatt andra för det. Kanske inte alltid medvetet? Ibland handlar det ju bara om sättet något sägs på. Och som vi konstaterade i avsnittet också, mottagaren kan tolka det på ett annat sätt än man menat det. Vi vill i alla fall jobba på att klimatet mellan mammor skall bli bättre, att man inte alltid skall känna ett behov av att försvara sig och sina val. Att våga var trygg och inte behöva bekräftelse från andra. Det är inte lätt, inte ens som flerbarnsmamma.

Vi hoppas att avsnittet skall väcka tankar hos dig som lyssnar, kanske vet du med dig själv att du också någon gång varit en del av shamingen av någon annan mamma? Ingen vinner på det, så vi hoppas att du i så fall gör som vi och försöker ändra på det.

På vår instagram och FB sida hittar du just nu en post där du kan PEPPA mammor som gör ett superjobb. Passa på att sprida lite kärlek och visa att du SER allt de jobbet som mammorna gör. Självklart kan man peppa pappor också!

En kommentar till “” Mom shaming – ingen mamma är perfekt ” avsnitt 17 av podden Mammas Kaffepaus”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.