Hundra pannor!

Idag var alla på gott humör igen, WOW var skall vi rista korset liksom?, så efter att jag fört Saga till dagis åkte jag och Vidde till gymmet. Dagens huvudövning fick bli marklyft, min absoluta favoritövning. Varför det är min favoritövning? Jo det är enkelt just för att jag känner mig stark där, för att jag drivs av att lasta på mer vikter på stången och dra upp. Jag älskar att känna mig stark och idag nåddes en tydlig milstolpe för mig. Fixade nämligen några singlar på 100kg. 100 jäkla pannor, man kan ju inte annat än känna sig cool där vid stången när man drar upp den. DET motiverar mig, DET gör att jag vill tillbaka. Det tog minsann lååååång tid innan jag kände mig bekväm med styrketräning igen. Så himla mycket längre än jag hade kunnat ana, men nu så NU ska jag börja sätta upp mål igen och jobba mot dem.

Fördelen med funktionell träning är ju att det går att vara både snabb och effektiv, med en liten krypande krabat med sig hinner man inte träna en hel timme och då är ju övningar som marklyft grymma, tränar hela kroppen. Långa vilor mellan alla sets gör ju också att jag hinner busa lite med Vidde innan nästa lyft. Känns som att jag hittat något som kan fungera i vardagen, ännu bättre blir det då man kan börja cykla igen. Ni vet då är man uppvärmd redan när man kommer till gymmet och slipper göra den tråkiga delen. Annars också längtar jag efter att få börja cykla igen, gratis vardagsmotion som inte tar länge.

Så skönt det är att använda kroppen igen, att känna att musklerna nog finns där och att kroppen kommer ihåg mer än jag hade vågat hoppas på. Konditionen däremot är ju vad den är, men sakta skall den väl förbättras den också. Vill komma tillbaka till stadiet när träning är tung men genomförbar. När jag orkar pressa mig själv igenom ett flåsigt pass utan att ta paus. Nu just är all konditionsträning snorjobbig, men korta effektiva intervaller kommer snart fixa det. Det gäller bara att orka fortsätta.

Känns bra att jag kan checka av två pass redan denna vecka och det är bara tisdag. En liten high five till mig själv och ett bildbevis på dagens marklyft.

IMG_7771

BAM där satt den!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.