En resa med fokus på att umgås

Var ska jag ens börja? Vår minisemester blev just så skön som jag hade hoppats på. På tisdagen åkta vi alltså iväg med nattbåten mot Stockholm, käkade lite mat innan vi somnade skönt i vår lilla hytt. Vidar tittade sig förvånat omkring flera gånger och det kändes som att han letade efter Adam och Saga. Dom två har haft det så bra, vilket jag ju visste också innan men ändå skönt att kunna konstatera. Vi sov en skön men lite kort natt på båten innan vi vaknade och körde av båten i Stockholm. Himlen var verkligen vacker och som alltid när jag kommer till Stockholm får jag en härlig känsla i magen. Fast jag aldrig bott där ÄLSKAR jag staden och känner den bättre än de flesta andra städerna. Ta Helsingfors t.ex. varit där kanske 5 gånger och hittar NADA. Vi åkte till min fammos syster, som alltså bor i Stockholm, och åt frukost tillsammans med henne, min faster och min fasters kusin. Så härligt att få umgås med släkten, händer allt för sällan.

IMG_7613

Vi chillade sedan där hela dagen, blev serverade ljuvligt god Sallad och bara pratade. Att få sitta där och prata minnen är fint, även om alla minnen inte var direkt roliga. Vidar charmade alla såklart och sov skönt i vagnen på gården. På eftermiddagen hoppade vi i bilen och åkte in till globen igen. Vårt hotell var precis bredvid vilket var skönt.  Anton och Vidde blev på vårt hotellrum och jag och min faster traskade iväg. Vi hann precis äta varsin burrito innan vi ställde oss i kön till Globen. Mia var fantastisk igen, skall skriva mer om det i ett eget inlägg. Och det var så roligt att få tumistid med min faster. Sällan vi har tid eller möjlighet att umgås bara på två. Vi njöt av föreställningen, så fint att få dela den upplevelsen. Sedan tog min faster en taxi tillbaka till min fammos syster och jag smög in till vårt hotellrum.

Idag vaknade vi igen tidigt och åkte till hamnen. En hel dag på båten är kanske inte det roligaste, men det har gått riktigt bra ändå. Vidar njuter av att ha två vuxna för sig själv och som de trebarnsföräldrar vi är njuter vi av att bara ha ett barn med oss. Allt är ju så lätt, liksom två vuxna på en, när vi annars brukar vara en eller två vuxna på tre. Skrattade lite för oss själva, liksom VAD GÖR MAN ENS med BARA ETT BARN. Och innan ni med ett barn blir kränkta så vet vi nog hur det är, vi har också haft ett barn i tiderna och inte hade vi långtråkigt då inte. Ju fler barn man får, desto lättare är det att bara ha ett. Så är det bara, ingen värdering i det.

IMG_7616

Nu längtar jag ändå efter dom två små trollen som varit hemma. Att få krama om dem och få höra vad de gjort dessa dagar. Att få natta dem, läsa nattsaga och känna att familjen är hel igen. Ni vet borta bra men hemma bäst. Några timmar kvar på båten ännu.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.