Sovmorgon är KÄRLEK för mig

Det finns en liten oskriven regel i vår familj lördag eller söndag morgon är mammas sovmorgon och då får jag sova tills jag vaknar. Det är kärlek det, att Anton stiger upp med alla barnen och fixar frukost till dem och jag kan i lugn och ro sova vidare. Kan ni förstå hur skönt det är att få sova ändå till kl 9 en morgon i veckan? Och JA kl 9 är verkligen sovmorgon för mig just nu, har varit sedan Saga gjorde entre i vårt liv. Hon har alltid varit morognpigg och lärde sedan oss andra att dagen skall börjas SENAST kl 7 på morgonen. Så gott som alla dagar är nog alla 3 vakna innan klockan är 7, som en föredetta morgontrött människa är det nog fortfarande lite tufft att stiga upp så tidigt. Därför ÄLSKAR jag min ena dag i veckan då jag får sova.

Anton, som den jordbrukare han är, vaknar alltid tidigt och stiger så gott som alltid upp före barnen ens vaknat. För honom är det liksom inte någon uppoffring att stiga upp med barnen. På samma sätt som jag tar nätterna, för det är lättare för mig. Så idag har jag fått sova ut och stigit upp först kl 9, att dessutom komma in i ett nystädat kök med nykokt kaffe gör ju att man känner sig som värsta prinsessan. Alla barn är ute med Anton och jag kan njuta av mitt kaffe i lugn och ro. Varmt morgonkaffe som man inte häller i sig så det svider i halsen, utan man hinner njuta av det. Ja en riktigt LYX morgon för denna mamma. Laddad men energi för dagen och kommande vecka. Kommer hända en massa skoj nästa vecka, men vi kan prata mer om det senare.

IMG_3263

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.