Cykelfamiljen börjar vara redo för cykelsäsongen 2019

För ett tag sedan konstaterade Adam:

– Mamma vet du vad? Snart får jag ta fram min cykel igen!

Det lyser i ögonen på honom när han konstaterar att det snart smultit så mycket is på gården att det nog går att cykla. Och jag kan inte annat än hålla med honom. OJ så vi längtar efter cykelsäsongen 2019. Det blev inte så mycket av förra säsongen, visst cyklade vi lite innan Vidar föddes och barnen cyklade när jag gick med vagnen på hösten men det blev ändå inte så mycket som vi hade önskat. Nu ser vi alla framemot en cykelsäsong där hela familjen kan vara med. Att kunna hoppa på cykeln till och från dagis t.ex. Oj så jag längtar. Här några bilder från förra cykelsäsongen. Blir så lycklig av att se barnen cykla, dom är så stolta och nöjda med sina fina cyklar.

 

img_0627

img_0652

IMG_0669

Vi har två olika stolar till Vidar, en som han sitter fram på cykeln och så en där han sitter bak. Bra med två stolar också fall Saga ännu behöver åka. Vi har också cykelvagn om det behövs. Har kikat på en s.k. Trailgator också, alltså stången som ni ser på bilden här nere. Tänker att den kunde vara bra att ha till Saga.

Någon som har erfarenhet av denna och vill dela med sig av åsikter? 

trailgator_hinauspuomi_grandeBilden är lånad från polkupeds hemsida

Vi (barnen) har faktiskt testat cyklarna ett varv redan, den där varma vårdagen när solen sken och isen smalt i rask takt. Nu blev det ju kallare igen så cyklarna får snällt vänta i garaget ännu. Ishala vägar och cyklar känns som en lite väl stor risk. Här kommer i alla fall några bilder från barnens cykelpremiär våren 2019.

IMG_2985

IMG_2989

IMG_2979

IMG_3023

IMG_3005

IMG_2995

Varje år när cyklarna plockas fram inser man att barnen vuxit rejält sedan hösten. Vi insåg att vi behöver höja både sitsar och styren på barnen cyklar igen. Annars är vi så gott som redo, en cykelhjälm till Vidar behöver vi ännu köpa innan vi kan ge oss iväg på vår första cykeltur. Mer om barnens cyklar kan ni läsa under kategorin ”cyklar” och vill ni läsa mer om barnens hjälmar hittar ni ett sammiarbetsinlägg om dem HÄR.

Vidar kunde ju inte vara sämre han heller, så även han fick göra premiär med sin cykel. En lite gullig pukylino. Han är ju nog lite liten ännu, behöver hjälp av en vuxen eller snäll storebror. Men han är ivrig på att sitta på sin cykel och redan det är super. I sommar lär han åka omkring på denna utan större problem.

IMG_3103

IMG_3100

IMG_3096

IMG_3093

Cykelfamiljen har vaknat till liv igen denna vår och jag hoppas på MÅNGA fina cykelkilometrar.

3 reaktioner till “Cykelfamiljen börjar vara redo för cykelsäsongen 2019”

 1. Härligt med vår och cykel.
  Jag vill dock uppmana dig att använda cykelhjälm. Utan den hade jag inte vart i liv idag enligt läkaren som tog emot mig.
  Även reflexväst är bra att använda om sikten är dålig.

  Och ja, det är säkert samma sak i Pargas som andra små orter att man känner sig rätt ensam med hjälm som vuxen. Samtidigt är det väl bara att stå ut, det är ju inte den som har hjälm som gör fel i alla fall. 🙂
  Varför är de förövrigt så? Något att ta upp i din pod kanske?

  1. Ja hjälm har jag nog då jag cyklar, för egen säkerhetsskull och för att vara en bra förebild för barnen. Tur att hjälmen skyddade dig! Vill tro och hoppas på att hjämanvändningen snart skulle vara lika självklar som att ha bältet på i bilen 🙂

 2. Pingback: Måndagstankar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.