Familjens lilla minsting

IMG_2907

Idag var det 8 månaders kontroll för Vidar. Helt galet ändå att det ens kan stämma. Att vår lilla bebis blir 1 år om 4 månader?!? Ja men ni hör ju själva hur det låter. Allt såg bra ut, han växer och utvecklas precis så som han skall. Han följer sin egna kurva fint vilket känns som en JÄVLA SEGER. Så skönt, vi fortsätter i samma stil då. Nog för att jag ju ser att han mår bra, han är nöjd och glad och pigg och nyfiken i allmänhet. Men det är ändå alltid skönt att sådär svart på vitt SE att han växer. High five till oss liksom.

IMG_2883

IMG_2891

Likt sina syskon har han inte bråttom, han är aktiv på golvet men kryper inte ännu. Både Adam och Saga försöker lära honom krypa, när flera bebisar runt omkring oss nu börjat. Men Vidar ligger bredvid på golvet och skrattar till deras försök. De senaste dagarna har han i alla fall insett att han kan ta sig dit han vill SJÄLV, och ålar medvetet mot någon lockande brödsmula under bordet. Slut på lugna stunder nu alltså och perfekt med en NY dammsugare. ( syftar alltså på att jag fick en till födelsedagen nu och inte att Vidde är vår nya dammsugare, ifall någon missförstod det )

IMG_2897

Den senaste tiden har Vidar också börjat visa att han har en egen vilja. Man kan liksom inte bara komma och ta saker av honom. Såklart skall detta börja i samma skede som han börjar få tag på sker han inte skall ha. Han kan bli så otroligt kränkt när han inte får slicka och bita på el-uttagen t.ex. Adam och Saga börjar också vakta SINA saker mer nu och nog är det ju konstigt att Vidar skall vara mest intresserad av det som inte är hans. Han har hur mycket leksaker som helst, men den där ENA lilla bilen som finns på golvet är det finaste han sett. Knappast någon som är överraskad och inte lär det gå över heller.

IMG_2880

Vidar är Adam och Sagas lilla ögonsten. Dom vaktar över honom och skyddar honom, dom underhåller honom och försöker få honom att skratta hela tiden. Och Vidar sen, ÄLSKAR verkligen sina storasyskon. Han lyser upp och redan nu ser man att han ser upp till dem. Han vill liksom göra lika. Han blir överlycklig när han märker att dom skrattar till något han gör.

Över lag är han så fin vår lilla kille. Nöjd och glad för det mesta, äter bra och sover okej. Att få vara hemma med honom blir bara roligare och roligare, dessutom tror jag att jag igen börjar bli varm i kläderna som småbarnsmamma. Tänk att det skulle ta såhär många månader ändå. Vardagen är ett enda kaos från morgon till kväll, men jag njuter av vårt kaos 90% av tiden.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.