Att inte fastna i det negativa

Det är nog en stor utmaning för mig, att inte fastna och älta saker i det oändliga. Som det här med sportlovet, liksom JA det suger att vi missade det och var sjuka MEN på vilket sätt kan man då ändå göra det bästa av situationen? Med handen på hjärtat tror jag att barnen haft ett skönt sportlov, ett lov utan krav på något annat än att bara vara. Även om dom varit sjuka har dom vilat upp sig, fått vara mycket ute på gården och leka och mycket tillsammanstid. Alltså är det rätt onödigt av mig som mamma att känna att jag misslyckades med sportlovet. För det är ju så det kändes igår, i ett flöde av simhallsbilder, slalombackar och muminvärlden känns febriga barn på soffan så trist. Och jag vet att man inte ska jämföra med andra, att speciellt barnen inte bryr sig. Men när jag är där nere i det svarta och gottar mig ser jag bara allt det dåliga jag själv gjort. Tänk att man kan känna sig misslyckad som mamma för att barnen blev sjuka. VAD FAN KAN JAG GÖRA ÅT DET? Nej precis, men att tänka rationellt där ner i den svarta hålet är allt annat än lätt.

Nåja igår vände det i alla fall, vi var ute med Adam och Vidde under tiden Anton och Saga åkte iväg för att köpa takpanel till vårt sovrum. Vi hade en mysig utestund jag och Adam medans Vidde sov i vagnen. Adam och Saga leker så fint tillsammans så det är väldigt sällan jag umgås med bara den ena. Igår fick Adam 100% uppmärksamhet en stund och oj så han njöt och jag också. Att hinna se och verkligen fokusera på ”bara” en än härligt ibland.

IMG_2796

IMG_2781

IMG_2751

VI försatte försöka göra det bästa av situationen och fixade ihop fastlagsbullar till fika. Vem blir inte glad av lite fastlagsbullar liksom? Förr var inte fastlagsbullar någon favorit för mig, men efter att jag lärt mig att man kan fylla bullarna med Nutella blev det liksom tusen gånger godare.

IMG_2805

IMG_2807

För ett tag sedan beställde jag en massa ”hemma spa” grejs från Lush och igår invigde vi en bubbelspinner som barnen väntat ivrigt på. Bubbelbadet blev verkligen bubbligt och doftade ljuvligt. När barnen badat klart och ätit kvällsmål meddelade jag högtidligt att NU BÖRJAR MAMMAS STUND och så låste jag in mig i badrummet. Tände ljus och fyllde badkaret, provade en PINK badbomb denna gång och visst känns badet lite lyxigare med en badbomb i. En gång i veckan ska jag nog försöka unna mig tiden att ligga där och bara njuta. Det var ju ändå inte bara för barnens skull vi satte in ett badkar i badrummet.

IMG_2844

IMG_2849

IMG_2853

Att ligga där och lyssna på en podcast var just vad jag behövde. Att få stänga av tankarna en stund och bara fokusera på HÄR och NU. Barnen kom in och sa gonatt och meddelade att dom minsann skall ha tända ljus nästa gång dom badar också. De ljusen kommer väl brinna ungefär 3 sekunder innan dom skvätter ner dem med vatten. Något skall väl en mamma få ha för sig själv också?

Kvällen var komplett, efter badet ammade jag Vidde till söms och sedan såg vi på mello. Efter några låtar vaknade Vidde till och behövde lite mer mjölk. Där tog också min kväll slut eftersom jag mitt i den amningen somnade. Mello blev på hälft men vad gör det? Anton hade somnat på soffan han också, som de småbarnsföräldrar vi är.

Idag försöker jag att inte tänka på den tunga känslan jag har i huvudet, som mamma vet jag ju att när 3/3 barn varit sjuka är det bara en tidsfråga innan man själv trillar dit. Försöker ta det lugnt och sen får vi väl ta det som det kommer. Barnen börjar alla vara på bättringsvägen i alla fall, snoriga nog men alla utan feber. Solen skiner och vi skall snart äta hemgjorda hamburgare. Sportlovets sista dag kunde absolut vara sämre.

IMG_2868

2 reaktioner till “Att inte fastna i det negativa”

 1. Oj,känner bra igen mig.Visst har instagram och facebook en osynlig påverkan på oss,vi jämför oss och känner oss sämre eller iallafall inte lika bra som någon annan.Det är synd att det är så och tyvärr väldigt svårt att ändra på hur intelligenta vi än är.
  Du verkar vara en superbra mamma och som en som jobbar på skola,med barn i lågstadiet,kan jag säga dig att barn behöver ha ”tråkigt”.Med tråkigt menas just det att det inte händer så mycket konstigt.Att man är tillsammans och låter barnen bara vara,använda sin fantasi ibland.
  Visst är det fint med upplevelser och evenemang men underskatta inte den ”tråkiga tiden”.
  Du gör ett bra jobb,va stolt över dig själv och strunta i de perfekta bilderna man målar upp på de sociala medierna.Ingen är perfekt,och det är väldigt skönt att veta.
  Ha en bra start på veckan och hoppas ni tillfrisknat!
  h.Martina

  1. Tack snälla för din kommentar <3 jag tror också att barnen mår bra av att ha tråkigt, vi var mest besvikna över att vi missade vår efterlängtade österbottenresa. Men som du säger, barnen mår bra av att få ta det lugnt hemma. Din kommentar värmde, sorry för lite sent svar 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.