S(juk)portlovet är snart slut

Barnen sportlovsvecka blev inte mycket att hurra för. Vi gjorde inget speciellt alls och största delen av veckan var någon eller flera sjuka. Varje år är det samma visa, sportlovet är ett lov som tillbringas i soffan. En dag kan vara mysig men sen börjar man klättra på väggarna. Alla barnen har haft en ordentlig omgång med flunssa och feber, vilket gjort att vi mest vilat. Man kan inte göra något heller när någon är sjuk, dels för att ingen orkar och dels för att inte smitta ner andra. Vi hann fira min födelsedag men ja det var typ det.

Anton hade planerat vara ledig någon dag, det passade inte heller in i hans jobbsituation, men så blev det då inte heller. Vi har alltså stirrat på varandra och Netflix denna vecka. Jag hade sett framemot skidturer, ett varv till muminvärlden, simhallen och så kröna veckan med en helg i Österbotten. Vi har gjort exakt NOLL av dessa saker. Jag vet att det kunde vara värre, det kan det alltid, men det känns ändå lite bittert att sportlovet kom och gick och vi liksom ”missade” det. Lite har vi orkat oss ut för att njuta av solen också, men mycket av det fina värdet har vi missat.

IMG_2722

Har läst att många varit sjuka nu under sportlovet, så jag gissar att vi är flera familjer som känner oss snuvade på alla de planer och drömmar vi hade inför sportlovet. Tidigare år har det ju gått att ändra och flytta programmet lite hur som helst, men i och med förskolan nu känns det ändå som att man helst inte skall vara borta med än nödvändigt. Jaja blir väl att börja längta efter sommarlovet nu. Ja påsken kommer ju här emellan då såklart. Och som sagt jag är glad över att det ”bara” är vanlig flunsa som satt käppar i hjulen för oss, finns värre saker här i världen!

IMG_2730

Måste försöka lära mig att inte ha så höga förväntningar på loven, så gott som aldrig blir det som man tänkt sig och det gör bara lätt att man blir besviken. Besvikelse är inget jag är speciellt bra på att ta, man kan rent ut sagt säga att jag SUGER på det. Men mer om det en annan gång. Nu ska vi fixa fastlagsbullar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.