Vändagen till ära tipsar jag om mina finlandssvenska favoritbloggar

vändag

Idag vill jag bjussa på en lista över bloggar jag läser, inspireras av och gillar. Kika in hos dem och önska dem GLAD VÄNDAG, sprid lite kärlek i bloggvärlden. Alla blir glada av kommentarer och besökare på bloggen och mitt i allt kanske du själv hittar en ny favorit? Bloggarna kommer inte i något speciellt ordning och jag hoppas det var okej att jag lånade era headerbilder till mitt inlägg. Alla bilder är alltså lånade från bloggarna.

Carola Nordberg är verkligen en förebild för mig. Modig, klok och ärlig. Inspireras massor av hennes blogg, av podden och hennes instagram. Hennes blogg är så mycket mer än en ”mammablogg” hon bloggar om företagande, bloggande, uppfostran, kärlek, inredning, renovering och allt annat som tillsammans bildar livet. Min absoluta favoritbloggare, sparad som eget bokmärke i safari.

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 10.19.47

Rebecka Hägert är en fotograf, bloggare, poddare och instagrammare som sprider ljus och kärlek i sina sociala kanaler. Men hon vågar också stå för svåra ämnen, ätstörningar, ångest och andra jobbiga tankar beskrivs med ärliga ord. En fin balans. Rebecka har öga för de vackra detaljerna i vardagen. Att få se hennes bilder gör mig lycklig och hjälper mig att se vilka fina stunder vardagen består av. Drömmer om att en dag få till en ”hemma hos” fotografering med henne. Ska försöka få in det när hon befinner sig i närheten och vårt renoveringskaos lagt sig en aning.

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 10.24.19

Maria Frände är en bloggare som jag sporadiskt följt redan en lång tid, hittade henne när hon aktivt bloggade om deras renovering. T.ex. tack vare hennes fina bilder som vi har det finaste golvet i grovköket. Sedan hon blev gravid och nu också mamma har jag följt henne mer aktivt. Hon beskriver mammalivet så ärligt och ändå så fint. Precis så som det är. Fina bilder som inte är förskönade, vardag med en guldkant helt enkelt. Blir lugn av att följa henne.

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 10.29.52

Ellen Strömberg är en finlandssvensk bloggare som verkligen kan det här med att skriva. Tänk att hon själv skrivit en bok, det är så coolt! Blogginläggen får mig ofta att tänka till, skratta lite och bli inspirerad. Älskar folk som på ett intressant sätt beskriver sin vardag och inte tvärtom. Små iakttagelser och tankar som får saker att hände i mina tankar också.

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 10.33.17

Julia Degerth är en annan förebild som jobbar aktivt med att få folk att bli medvetna om miljön. Hållbarhet är något som hon gång på gång skriver om och jag måste säga att jag ÄLSKAR hennes sätt att blogga på. Hon orkar tipsa gång på gång istället för att stå med pekpinnar och berätta hur fel andra människor gör. Jag vet att jag är väldigt dålig på att tänka hållbart men jag blir aldrig provocerad av Julia. Däremot inspirerar hon mig till att vilja bli bättre. Att göra något, bara något litet är liksom bättre än att inte göra något alls. Julia lever enligt Zero Waste, något som för mig känns väldigt avlägset just nu. Ändå inspireras jag och lär mig nytt hela tiden. Som om det inte räckte med detta så har Julia just gett ut en BOK, alltså så COOLT. Följer ni inte Julia redan nu skall ni ABSOLUT göra det! Hon bjuder också på underbart fina foton!

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 10.38.14

Linn Jung är en favorit sedan länge. Gång på gång lyckas hon skriva inlägg som är både välskrivna och genomtänkta. Hon får fram åsikter och väcker tankar utan att provocera. En riktig powerkvinna som inspirerar till att som kvinna våga ta plats. Linn skriver öppet och ärligt som livet som mamma, när det känns najs och när det känns bajs. Älskar mammorna som vågar säga högt när något skaver utan att behöva börja med att man såklart älskar sina barn och bla bla bla.

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 11.08.38

Malin Vesterback är en annan kvinna som inspirerar mig. Hon VÅGAR säga obekväma sanningar och öppet uttala tankar jag själv också haft. Inspireras av folk som vågar vara obekväma ibland. Nu är Malin också gravid, vilket är spännande. Ser framemot att få följ hennes resa till att bli mamma. Hon lever en vardag så långt ifrån min egen, så driven och så cool.

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 11.14.51

Amanda Audas-Kass är en människa som verkar ha en så sund syn på livet. Jag blir ofta så glad och lugn av att läsa hennes inlägg. Små små betraktelser i vardagen som hon lyfter. Amanda känns som en trygg människa. Och det känns som att hon bloggar då hon känner att hon vill och inte att hon måste. Blir glad varje gång jag ser att ett nytt inlägg kommit. Amanda kan beskriva kärlek utan att göra det sliskigt sött och finpolerat. Så fint att kunna beskriva en äkta kärlek utan att det känns som en glansbild. Inget krav på perfektion och det är kanske det som gör att hon känns så genuin och ärlig. Känner mig aldrig som en dålig mamma när jag läser hennes inlägg och det ÄLSKAR JAG.

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 11.19.00

Cindy Ekman Björkskog är en kreativ bloggare som gör en massa superfina och mysiga pyssel och handarbeten. Hennes senaste grej är att virka allt från kakor till grönsaker till lekköket. Oj så jag önskar att jag hade varit lika kreativ som Cindy. Hon vågar också inreda sitt hem som hon själv vill ha det, en egen personlig stil som jag önskar att jag själv också skulle hitta. Det som gör Cindys blogg speciell är att hon blandar allt det kreativa med att öppet och ärligt berätta om psykisk ohälsa. Hon berättar om tider i hennes liv då hon inte mått bra och det ser jag upp till. Älskar att Cindy också ibland, speciellt på instagram, vågar visa hur hemmet ser ut just då. Ni vet när det inte är perfekt städat och tulpanerna är sådär riktigt krispiga. Att få se ”riktiga” hem är något jag verkligen behöver, mitt i vårt egna kaos. Vill inspireras av henne till att våga visa kaoset lite oftare, för jag vet ju hur skönt det är för mig att få se.

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 11.32.43

Victoria Snellman har en så vacker blogg. Ljusa fina bilder, vardagskaos och mina favorittröjor. Det är Victoria som gjort mönstret till barnens ibjörnströjor. Just nu verkar bloggen vara på sparlåga, vilket är fullt förståeligt med 3 små barn. Jag, som trogen läsare, väntar här tills / om bloggen tar fart igen. Det som genomsyrar Victorias blogg är kärleken för barnen, familjen och det kreativa. Oj så jag önskar att jag också kunde sticka, tänk att om kvällarna sätta sig i soffan och sticka på en tröja till någon av barnen eller kanske till och med mig själv. Någon dag, ja någon dag skall jag lära mig det. Tills det njuter jag av att kunna köpa mönster till dessa tjusiga kreationer och låta min mamma sticka. Victoria lyckas också beskriva vardagen ärligt, kärleksfullt och fint utan att det känns som en fasad. Livet är en blandning av allt och det är den blandningen Victoria lyfter fram.

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 11.39.41

Madicken Sundblom bloggar om familjelivet här i Pargas. Så roligt att någon annan också bloggar här i krokarna. Känns som att ”alla” mammabloggare är i österbotten. Roligt också att dom fick sin tredje lilla bebis igår, HÄRTLIGT. Roligt med fler som har tre barn. Madicken bloggar om allt från renovering till familjeliv, ser verkligen upp till henne eftersom hon är rätt mycket ensam med barnen när pappan i huset är på jobb. Blir svettig av blotta tanken, så verkligen hatten av.

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 11.55.42

Caroline Eriksson har en otrolig proffsig blogg om ni frågar mig. Började mer aktivt följa hennes blogg när hon bloggade om husbygget. Tyckte hon var så cool som gjorde så mycket vid husbygget själv. Nu bloggar hon om aktuella ämnen, höns och vardagen i största allmänhet. Välskrivet, fina bilder ja men allt som jag gillar när jag läser en blogg. Gillar att Caroline vågar lyfta alla sorters ämnen, det ger ett djup till hela bloggen.

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 13.37.27

Sara Holtkamp är en bloggare som tar så otroligt ljuvliga foton, det var så jag hittade hennes blogg från början. Gillar att hennes blogginlägg verkligen har fokus på bilder, att dom känns genomtänkta och har en tydlig röd tråd. Började följa Sara under hennes graviditet och har fortsatt följa henne nu när hon blivit mamma. Tycker hon verkar stå med båda fötterna på jorden och det känns som att hon bloggar när hon vill (och hinner såklart) och har inspiration.

Skärmavbild 2019-02-14 kl. 13.46.06

Jag hoppas ni gillade inlägget och att ni kanske hittade någon ny blogg att följa. Om ni vill vara riktigt söta och snälla såhär på vändagen får ni mer än gärna lämna en kommentar här på min blogg också. Berätta gärna varför just DU läser och vad du gillar med min blogg. Mer kärlek i bloggvärlden helt enkelt. 

 

4 reaktioner till “Vändagen till ära tipsar jag om mina finlandssvenska favoritbloggar”

  1. Jag var säker på att jag kommenterat redan, men det var visst amningshjärnan som spelade mig ett spratt. Det jag ville säga var T A C K för de fina orden. Du gjorde mig så glad Malin <3 <3 <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.