” Man kan inte planera för allt ” avsnitt 13 av podden Mammas Kaffepaus

Tjohoo nu är det tisdag och det betyder ett nytt avsnitt av Mammas Kaffepaus! Alltså TÄNK att vi nu poddat i 13 veckor. Väldigt roligt! Känns som att vi är riktiga poddare nu och känns som att vi lär oss mer och mer varje vecka. Ska skriva ett skillt inlägg om tankarna och känslorna kring vårt poddande.

I dagens avsnitt pratar vi om familjeplanering, om det faktum att man INTE kan planera det alls. Vi minns tillbaka till barndomen när vi som små dockmammor redan drömde om livet som mamma. Senare började vi drömma och planera i våra the Sims familjer. Vad hade våra barn haft för namn om vi hade fått barn när vi var typ 17 år?

Karin berättar modigt och öppet om deras resa till ett andra barn. Att bli gravid på första försöket första gången och sedan få kämpa i 1,5 år är omtumlande. Hon berättar också om missfallet som kom några dagar innan dom skulle åka iväg på bröllopsresa. Vi funderar kring hur man som vän kan försöka stötta, vad skall man försöka undvika att säga och vad ska man inte fråga.

Vi hoppas ni som lyssnar tycker att avsnittet blev intressant. Vi vill lyfta det faktum att man inte kan planera familjelivet alls. Det är inte så ”lätt” som man fick lära sig i högstadiet. Liksom man har oskyddat sex EN gång och så POFF gravid. Har ni tankar eller reaktioner kring avsnittet får ni väldigt gärna höra av er.

Tack för att ni lyssnar <3

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.