Vår blivande ettaplutta

IMG_1885

Älskade lilla Adam, när blev du så stor att du ska börja skolan till hösten? Tänk hur snabbt tiden går ändå, det var ju just du började dagis igen som 3 åring och nu har vi redan anmält dig till skolan. Det är både spännande och skrämmande med skolstart. Kan tänka mig att alla föräldrar känner att det är både härligt och förfärligt på samma gång. Våren är ännu lång 3,5 månader kvar tills sommarlovet, men vem försöker jag lura? Tiden rusar iväg nu och det gäller väl bara att försöka hänga med. Hålla tummar och tår att skolan blir ett tryggt ställe där han får trivas och får vara med fina och snälla kompisar.

Själv trivs han som fisken i vattnet på förskolan och menar själv att han gärna skulle gå kvar ett år eller två till innan han börjar skolan. Tänker att ivern hinner växa fram och mogna tills augusti. Han längtade inte nämnvärt till förskolan heller, även om han nu trivs så bra. Nya ställen och situationer är ofta lite jobbiga för honom så jag kan bra förstå att skolan känns lite läskig. Tills dess att skolan börjar skall han minsann få njuta av sin förskoletid. Fina älskade lilla vän, mamma är inte redo för detta ännu.

Aldrig hade jag väl trott att jag skulle bli den där mamman som torkar en tår från kinden när rutan om att den förstfödde nu är anmäld till skolan dyker upp. Men likväl sitter jag där med gråten i halsen. Han är så fin vår Adam, en fin kamrat mot alla han möter. Oj så stolt jag är över honom, över att allt han lärt sig detta förskoleår. Han kommer klara sig fint vår blivande lilla ettaplutta.

IMG_2399

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.