Vilka muminmuggar gillar jag minst i min samling

Jag tycker ju själv det är löjligt roligt att läsa om när andra muminsmuggsälskare berättar något om sin samling. Därför frågade jag Carro vilka muminmuggar hon gillar minst i sin samling. Här kan ni läsa hennes svar. Och jag tänker såklart också berätta vilka muggar som jag inte väljer själv och kanske sådär ”i misstag” gömmer lite längre bak i skåpet.

dessagillarjagminst

2första

2st2

IMG_1534.jpg

Ja dessa 4 hör inte till mina favoriter om man säger som så. Håll Sverige rent muggarna är så dystra på något vis, viktiga på alla sätt med tanke på miljön och Östersjön och allt det men på något sätt vill jag ju att mina muggar ändå skall vara glasa. Blir liksom inte på gott humör av dem. Herr Brisk muggen, vintermuggen från 2014 är också en mugg som inte gör mig glad. Se nu på både Mumin och Muminmamman, dom ser liksom så arga och sura ut. Igen en gång vill jag ju att mina muggar skall se glada ut. Snorkfröken muggen tycker jag ser så konstig ut, vad hände liksom med snorkfrökens utseende, hon ser så olycklig ut på något sätt. Inte alls sådär glad och mysig som ett mumintroll skall vara.

Så där har vi alltså dom 4 murarna som jag själv inte väljer att dricka kaffe ut. Skulle jag göra mig av med dem? NEJ absolut inte, dom har sin plats där i skåpet. Jag vet ju också att jag ändrar åsikt om vissa muggar mellan varven, vintermuggarna gillar jag t.ex. alltid på vintern (med undantag av den på bilden, jag kan duka den till någon gäst eller så men väljer den inte till mig själv *löjligt jag vet*). Men till våren och sommaren flyttas vintermuggarna bakåt.

Har du någon mugg i din samling som du inte gillar? Eller älskar du någon av dessa som jag dissar? Berätta!

 

En kommentar till “Vilka muminmuggar gillar jag minst i min samling”

  1. Min anti-favorit är nog den ljusgröna snusmumriken. Inte alls min färg, och så tråkig med bilden av hans rygg på halva muggen. Tvingar mig att använda den emellanåt.
    Gällande rosa Snorkfröken… Du minns historien då jag köa natten igenom för 9.8 muggen? Nå, nära gryning nåt tag blev man lite slapp va, och jag fick idén att då min tur kom i kön, skulle jag bara gå in i iittala butiken och köpa en rosa Snorkfröken (som var n:te månaden till specialpris för 10e). Det gjorde jag ju, som du vet, inte. Men, oj vad vi fnittra åt tanken tillsammans med mina grann-köpare 😂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.