6 månaders killen

10803010784_img_1490

Snart till och med 6,5 månader. Lilla gullet vårt växer och utvecklas i en sådan takt just nu att jag inte helt hänger med. Han har börjat åla de senaste dagarna, inte supersmidig ännu men vänta bara några dagar/veckor till så är det slut på lugnet.

Han trivs så gott som över allt, leker gärna på mage på golvet, sitter gärna och pratar och leker i matstolen och han ligger gärna och myser busar på vår säng. Han somnar allt som oftast i bilen och sover skönt i vagnen. Just sovandet blir bättre och bättre för varje dag som går. Utom om han är flunssig eller de kommande tänderna bråkar. Då skall han sova fastklistrad i mig för att alls sova. Säger bara tack gode Gud för bärselen.

Han äter gärna puréer och vi blandar in fingermat där det passar. Kokta grönsaker går bra, fruktstavar, avocado och det absoluta favoriten är ju majskrokar eller naxun. Stressar inte med maten. Vissa dagar smakar han på vår mat och vissa dagar äter han mer ”bebismat” vissa dagar äter han gröt morgon och kväll och vissa dagar ingen dera. Vi går på känsla. Försöker vara noga med att pumpa mjölk frön brösten om han äter mer mat för att inte störa produktinen. Vill verkligen ha kvar amningen tills han blir iaf 1år och vill gärna ha ett förråd med fryst mjölk också för att inte behöva börja böka med ersättning. Hittills har vi klarat oss och med tanke på den jobbiga kamp vi haft är jag glad och stolt över att jag klarat av att ge endast bröstmjölk och nu då smakisar till Vidar. De andra två har fått ersättning och bra har det också gått, så inget fel med det. Är bara stolt över mig som orkar kämpa vidare vid motgångar och lita på att de ska bli bättre.

Kläder i storlek 68 passar perfekt just nu, småningom kan vi börja plocka ner några 74or också. Men det är en storlek som både Adam och Saga skippat så gissar att Vidde också kan göra de? Vi får se.

Vid rådis fick han sitt MPR vaccin redan nu, eftersom att vi åker på resa om 2 veckor (halleluja!) han hade vuxit i sin egna takt vilket är bra och just vad han ska. Gissar att hans matgladhet kommer synas på tillväxten vid 8 månaders kontrollen. Hastigt är vi där också, hjälp.

Glad och nöjd är han. Skiner som en sol och skrattar åt sina syskon. Man ser hur han redan nu ser upp till dem, han vill vara där dom är och deras saker är 1000 gånger med intressanta än hans. Tacksam över att vi ha en grind till övervåningen där tex allt lego finns.

img_1523

Ja tänkt att jag nu varit trebarnsmamma i över ett halvt år. Tänk att jag får vara mamma till dessa tre underbara små troll. Det är mycket som händer nu och mer om det i ett annat inlägg, mammalivet blir inte tråkigt i första taget i alla fall. Och på något konstigt sätt, mitt i all kaos och sömnbrist ÄLSKAR jag mitt liv ändå. Jag är tacksam, för det är inte någon självklarhet att få ha det såhär bra.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.