Tillbaka i en Crossfit box

Jag men JA hurra för denna dag. Idag bestämde jag att jag ändå kunde fara på första mamacrossfit träningen eftersom att ingen mer blivit sjuk och Saga var så gott som normal igen. Nu har det gått 48h sedan senaste spya så jag BER och håller tummarna för att ingen skall bli sjuk nu. Men vi skippar pratet om magsjukor nu och fokuserar på det roliga nämligen Crossfit.

Min fina vän Mia, som alltså är både aktiv inom crossfit och fysioterapeut, håller en 7veckors mamacrossfit kurs på en box i Kaarina. Exakt 12 minuter från oss. Perfekt alltså, varje söndag nu 7 veckor framåt skall jag dit och lära mig lite mer om träning efter en graviditet. Känner nog att dessa 3 graviditeter satt sina spår, mer och mer för varje gång och NU vill jag bygga från grunden. Känns tryggt att ha en expert med som kan ge råd och tips. Dagens pass var både lärorikt och svettigt. Så skönt att få upp lite puls på slutet även om det viktigaste såklart var aktiveringen av de djupa magmusklerna. Är nog V Ä L D I G T sugen på att börja träna crossfit sådär på riktigt nu, gillar ALLT där. Skall fundera nu under kursens gång och sedan kanske prova i alla fall någon månad.

Finns många orsaker till varför jag ÄLSKAR crossfit-konceptet. Först och främst tränar man utan speglar, vilket befrielse att inte fundera HUR man ser ut och hela tiden kolla på sig själv i en spegel. DET bästa som finns alltså!! Alla borde skippa speglarna, dom gör ingen nytta i vanlig träning och för bara fokuset från träningen till utseendet. Det andra jag ÄLSKAR med crossfit är att man ser på vad kroppen KAN och ORKAR med och inte hur det ser ut. Hur härligt är inte det? Verkligen otroligt befriande. Sen gillar jag ju att lyfta tungt och få upp flåset, vilket ju crossfit går ut på. Mångsidig träning som sällan blir långtråkig. Ja ni hör ju, jag är redan biten. Ska försöka orka ta det lugnt nu några veckor ännu och känna efter. Men en sak är säker, träning ger mig så mycket energi att jag bara MÅSTE komma igång. Jag är redo nu, Vidar är redo nu och det känns så BRA. Jag är taggad. Tusen tack till Mia som väckte ivern hos mig idag, min favorit träningsbästis.

och så lite gamla fiilisbilder på det då. Undrar om jag någonsin kommer våga mig upp i repet igen. Känns avlägset just nu, men vet ni till sommaren kanske?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.