Nyheter i muminmuggsvärlden 2019 : det osynliga barnet & Mumintrollet och marsianen

muggar

Hurra hurra nu är det igen dags för nyheter i muminmuggsvälrden. 2 figurmuggar lanseras och kommer till försäljning den 11 februari. Den ena är en ny variant på mumintrollet, efter att den förra blåa muggen togs bort från sortimentet ifjol. Jag tycker absolut att denna mugg är finare än den förra. Eller vad säger ni? Kanske om man gillar blått så gillar man den gamla mer, man jag måste säga att den gröna tilltalar mig. Den är s.k. Adde-grön. Alltså en grön färg som Adam gillar. Och en grön färg som han har på många av sina saker.

muminvsmumin

alla bilder jag använt till kollagen ägs av Fiskars och Moomin Characters

Det roligaste är ju ändå att det osynliga barnet Ninni nu fått en egen mugg. Det var minsann på tiden tycker jag, eftersom hon är en väldigt fin och speciell karaktär. Barnet som blivit skrämd och illa behandlad av vuxna, till slut blev hon osynlig. Efter att hon fått bo hos muminfamiljen ett tag och fått ta del av värmen och kärleken som finns i den familjen blir hon långsamt synlig igen.

För varje såld Ninni mugg doneras 1€ till Rädda barnen, vilket ju är fint. Rädda barnen blir i år 30 år och det är för att uppmärksamma det som muggen gjorts. Känns fint tycker jag och såklart kommer dessa två muggar att få joina resten av muggarna. Annat hade väl varit konstigt?

Vad tycker ni? Hiss eller Diss på muggarna? Kollade lite bland mina följare på instagram också, där finns nämligen en och annan muminmuggsfantast. Och vi var alla eniga om att ”det osynliga barnet” var fin och skulle hamna i samlingen. Någon tyckte att dom var lite tråkiga, men i övrigt endast positivt. Våriga och härliga är dom ju också. Kaffe i denna med tulpaner på bordet kommer bli perfekt i februari.

En kommentar till “Nyheter i muminmuggsvärlden 2019 : det osynliga barnet & Mumintrollet och marsianen”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.