Dagens BRA-mamma poäng

Nåja för en gångs skull tänkte jag blogga lite om några BRA saker som jag gjort. För varje dag gör man ju faktiskt många bra grejer, självklara saker kanske men likväl saker som gör en till en bra mamma och saker som gör att vardagen flyter. Några av dagens positiva grejer kommer här:

  • Vaknade i tid idag, vilket gjorde att vi alla hann äta frukost i lugn och ro. Ingen blev arg och ingen behövde skynda sig med frukosten för att inte missa taxin.
  • Adam kände sig lite ledsen och osäker inför förskolan idag, många gånger kan jag bekräfta honom och peppa honom men sen inte göra något mer. Idag frågade jag om han vill att jag ringer förskolan och berättar att han varit lite ledsen. Det tyckte han lät som en bra grej och det visade sig också vara bra. Personalen tyckte också det var bra att jag ringde. En stund senare fick jag en bild på en glad Adam som satt och sydde mönster på voffeltyg. Små saker som gör en glad.
  • Pumpade ut 150ml bröstmjölk som åkte direkt in i frysen. Alltså jag släpper inte jättebra till pumpen alla gånger och de flesta fryspåsar innehåller ca 70ml, känner mig alltid lite extra nöjd och mallig då pattarna levererar mer än 100ml.
  • Raggade iväg till Mylly och fixade skidstavar till mig, Anton och Saga. Dessutom köpte jag en ny slalomjacka, så nu har jag lite bättre utekläder som passa för både utelek och skidning.
  • Fixade mat åt mig själv och barnen och vi hann äta den på 30 minuter, innan vi rusade iväg tillbaka till dagis för möte med föräldraföreningen.
  • Även om mötet drog ut på tiden och klockan egentlig var för mycket så åkte jag iväg med Adam till skidspåret på kvällen. Vi hade planerat att vi skulle göra det och om det är något jag HATAR att göra som mamma så är det att inte hålla saker som jag lovat. 45 minuter i skidspåret räckte gott och väl och både Adam och jag njöt av att göra något på tumis.
  • Jag klarade av att njuta av skidningen tillsammans med Adam. Ofta kan jag ha svårt att ha tålamod när barnen är nybörjare. Speciellt om det gäller saker som dom inte riktig själva är så motiverade på. Nu vill ju Adam skida så han är både peppad och glad vilket såklart underlättar.
  • Tajmade Vidars nattamning så att han somnade just då vi skulle gå i bastun. Vi fick alltså en mysig familjestund i bastun.
  • Jag har inte ropat åt varken barnen eller Anton idag. DET om något är en bedrift och tyvärr inte allt för vanligt. Behöver jobba hårdare på att ha middagen förberedd så att inte halva eftermiddagen skall gå till matlagning när både jag själv och barnen är hungriga.

Imorgon är det redan fredag. Saga har ledig dag och hon vill nu ut i skidspåret hon med, inspirerad av Adams iver. I något skede imorgon åker vi nog till skidspåret, endera alla eller bara jag och Saga. Skönt att fokusera på det positiva ibland, som omväxling eller något. Hoppas du också hittar några positiva punkter från dagen som gått.

10791811904_img_1315

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.