Vidare mot 2019

Jag är en människa som lätt fastnar, ältar i det OÄNDLIGA och har svårt att komma vidare. Jag kan i mitt huvud gå igenom ett senario eller en händelse GÅNG på GÅNG på GÅNG och tänka saker som ”tänk om” det ena eller ”tänk om” det andra. Väldigt onödigt egentligen eftersom jag sällan kan påverka dessa saker ändå. 

Det finns mycket jag önskar att hade varit annorlunda 2018, mycket som jag nog själv hade kunnat påverka om jag hade velat. Men också massor som bara hände, som bara blev som det blev och som inte går att ändra på längre. Jag vill inte gräva ner mig djupare i det nu, jag vill verkligen satsa på mig själv nu. Det är lätt att säga, ni vet nästa år skall jag satsa på mig själv, men svårare att sådär konkret.

Alltså börjar det bli dags att konkretisera målen för 2019. Jag räknar upp målen i den ordning jag kommer på dem vilket betyder att dom inte är i någon speciell ordning.

aktivvardag

Jag vill tillbaka till den aktiva mamman jag vill vara, jag vill känna att både kroppen och knoppen orkar mer än det allra mest nödvändiga. Hur jobbat jag mot det då? Genom att ta tag i mitt psykiska mående mest, eftersom det nog är där spärren sitter. Men jag vill också försöka göra rimliga mål för mig själv, alltså små förändringar som på sikt kommer ge oss en aktivare vardag. Jag kommer försöka ta mer initiativ och haka på då andra har något skoj på G. Redan nu under jullovet har vi besökt ishallen och skrinnat i goda vänners sällskap. Små saker som betyder så mycket.

Skall ta tag i den vardagliga motionen igen, frisk luft hjälper mig att må bättre. Att gå och söka Saga från dagis är t.ex. en konkret sak som jag kommer införa. Vilostund för Vidar, motion och egentid för mig och motion för Saga att gå hem. WIN-WIN-WIN

lärameromfoto

Jag har en ny och fin kamera och i julklapp fick jag ett presentkort på photoshop i ett helt år. DET vill jag kunna använda, jag vill verkligen lära mig att ta fina foton och redigera dem. Jag vill kunna känna att jag ”får” unna mig den tiden istället för att hela tiden känna att jag ”borde” göra något annat. Det är svårt, men jag vill försöka bli bättre.

some

Jag vill fortsätta utvecklas både på bloggen, podden och instagram. Jag börjar mer och mer känna mig stolt över det jag har gjort hittills och jag börjar känna att jag hittar min stil och mitt sätt. Det svåra är att inte börja jämföra sig, att inte börja se på statistik och likes och sånt. Jag vill ju göra detta för att det är kul och då skall inte saker som statistik och liknande spela någon roll, men det är inte alltid så lätt. Jag vill hitta min följarkrets och lära känna dem lite bättre. Jag är så glad över att jag fått göra roliga samarbeten i år, hoppas såklart på att få fortsätta med dem 2019. Jag är också stolt över att jag vågat tacka nej till samarbeten som inte känts bra. Små steg i rätt riktigt och det hoppas jag att skall fortsätta.

Jag önskar också att jag skulle bli bättre på att aktivera er följare. Att ni liksom skulle vilja kommentera och så lite oftare. Det är svårt det här, för det är skoj att få kommentarer och det känns som en sorts bekräftelse på att ett inlägg t.ex. var bra. Att sedan skriva många inlägg helt utan kommentarer känns ju lätt som att dom då inte var tillräckligt bra. Ni andra som är aktiva på sociala medier kanske känner igen er? Eller kanske man inte skall erkänna att det stör? För jag vill ju inte bry mig, ändå gnager det ibland.

Ska också själv jobba på att bli mer aktiv, att kommentera och gilla och peppa. Att lyfta andra är ju så viktigt. Det vill jag bli bättre på.

vänner

Här har jag nog utrymme för förbättring kan jag konstatera. Jag är en social människa och trivs egentligen inte alls ensam. Ändå har 2018 varit mitt mest ensamma år. Jag får så mycket energi av att umgås med vänner, jag vill göra det mer nästa år. Jag vill speciellt komma mig iväg på promenader tillsammans med vänner, träna tillsammans med vänner och vara aktiv. Visst är det mysigt med kaffestunder och mys, men mitt mående behöver nog mer aktivitet och mindre socker

och på tal om socker

maten

Jag kommer inte lova ett sockerfritt 2019, jag kommer inte lova godisstrejk, viktminskning eller annat som inte passar för mig. Jag kommer försöka orka lägga mer energi på maten, att planera och testa lite nytt. Det handlar inte om att vi bara ätit skit nu heller, matdelen går oftast bra men jag slänger mat lite för ofta och att jag är dålig på att göra matlistor osv. Både kroppen och ekonomin tackar om jag tar tag i detta. Sockret däremot måste minskas, tänderna mår dåligt, jag själv mår dåligt och barnen äter också onödigt mycket socker. Jag skall bli bättre på att ligga steget före helt enkelt. Kommer inte att ställa mig på någon våg, för jag vill inte trigga igång det helvetet igen. Jag kommer helt enkelt gå på känsla och mående. Visar det sig att jag senare behöver en extra push så tar jag det sen. Nu vill jag må BRA!

träning

Jag har anmält mig till en crossfit kurs för mammor på en box här i Kaarina. Det kommer bli väldigt roligt och jag tror och hoppas att det kommer tändas en glöd igen. Ser framemot att komma igång och känna mig stark igen. Det bästa som finns är att känna sig stark. Snälla, låt detta vara sista nyåret som jag vill komma igång med träningen igen.

migjsälv

Oj jag är så dålig på att tänka på mig själv. Viker mig dubbel för att vara alla till lags, alltid gå enligt andras pipor och aldrig prioritera mina egna känslor. Jag skall börja ställa krav på min omgivning och säga till när det känns dåligt i magen. Istället för att låta Anton ta smällen gång på gång, jag ska våga lita på min omgivning och att dom också kan ta att jag har en åsikt. I alla fall skall jag bli bättre på att göra det som passar bäst för barnen, jag är nämligen snabb att rubba deras rutiner också för att vara andra till lags. Lite bättre vill jag bli, inte oresonlig eller så för det tål jag inte. Men någon medelväg måste det väl finnas? Svårt då man är konflikträdd och dessutom rädd att bli lämnad. Tja, ska väl spara något av detta till psykologen också?

_MG_1811

Inga stordåd alltså, inga stora löften heller utan mer en målsättning för ett mer välmående 2019. Man kan aldrig veta. Som någon sa till mig redan, då jag klagade över att 2018 varit en ordentligt PISS år. Det kan gå åt två håll då, endera blir 2019 bättre och så kan man vara glad för det. Eller så blir 2019 ännu sämre och då kan man konstatera att 2018 ändå var rätt okej. Vi får se. Ska ändå samla ihop guldkornen från 2018 nu, känns som att alla redan förstått att mycket varit mörkt, men ALLT var ju inte skit. Vi återkommer till det.

Hur går tankarna inför det nya året hos er? Gör du nyårslöften? Berätta!

Tack till 2018, du har prövat mig otaliga gånger men också lärt mig massor och gett mig mitt tredje barn. Jag släpper taget om dig nu, förlåter det som förlåtas kan och GÅR VIDARE i livet. Välkomnar 2019 med en önskan om lite mer harmoni men lika mycket kärlek och omtanke som 2018 hade.

2 reaktioner till “Vidare mot 2019”

  1. Hih, jag funderar ta skeppet åt andra hållet nästa år – mer passivitet än aktivitet ☺️ Jag vill prioritera återhämtning och så få måsten som möjligt. Hoppas den vägen få upp energin och återfå gnistan att vilja vara aktiv igen. Mer socialt liv och hälsosam motion i andras sällskap låter dock som saker jag gärna också ökar på!

  2. Känns som att vi har väldigt lika mål inför nästa år. Själv tänker jag verkligen jobba med att få balans inom alla områden. Balans mellan jobb och fritid, balans mellan träning och återhämtning. Minska på socker och hitta en kost som är hälsosam och hållbar för mej. Lycka till åt dej och gott nytt år!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.