SÅ värd det

Vet ni vad jag gjort idag? I N G E T alls, alltså Adam och Saga chillade med sin fammo och faffa och jag satt hemma i soffan och kollade TVÅ (!!) filmer på Netflix med Vidar sovandes i min famn. Det skönaste jag gjort på väldigt länge. Insåg redan på förmiddagen att NU börjar jag vara trött. Man kan väl konstatera det efter att jag kände njutning hos tandläkaren bara för att jag visste att NU får jag ligga där ostört i 30 minuter utan att NÅGON kan kräva något av mig.

Misstolka mig rätt, jag tycker det är väldigt roligt att ordna julfirande hos oss och jag vill inte dra på mig någon offerkofta alls, men visst kan man få vara lite trött ändå? Valde ut någon passligt julig film på Netflix och bara njöt. Smaskade på lite choklad och njöt av lugnet. Att ha en sovande bebis i famnen gör verkligen att man tvingas ta det lugnt. Och när jag satt där med Vidar började tårarna rinna, tårar av trötthet och tacksamhet. Är så innerligt tacksam över allt jag har, över julen vi just firat och att vi alla får vara tillsammans. Men ändå är jag trött, trött, seg och sliten, som en urvriden disktrasa typ. Det var mysigt att agera säng till Vidar, något jag ytterst sällan ger mig tid för. Något som jag verkligen borde göra.

vidar

Jag tror att Vidar njöt han också, han vaknade några gånger och sneglade på mig för att sedan stänga ögonen igen och sova vidare. Vill ge mig själv en klapp på axeln för att jag med gott samvete klarade av att stänga ögonen för allt som ”borde” göras och istället göra det som verkligen behövdes. Att jag klarade av att unna mig själv några timmars vila, DET är nog något som jag MÅSTE bli bättre på. Tycker alltid att jag borde göra något om de äldre barnen inte är hemma, men faktum är ju att jag också behöver vila. Något att jobba på under kommande året alltså, mer chill för denna mamma!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.