” julefrid och vita jular ” avsnitt 4 av podden Mammas Kaffepaus

Tjoho NU finns det fjärde avsnittet av vår podd Mammas Kaffepaus ute. Det blev ett till julavsnitt, men med lite annat fokus. Avsnitt tre var väldigt mysigt, väldigt bjällerklangit och vi lyfte främst det positiva kring julen. Det är inte så att vi förvandlats till negativa julhatare denna vecka heller. Men vi fick oss en tankeställare efter att vi läste Linn Jungs blogginlägg ” det fula och det fina i julen ”. Vi djupdyker i tankar kring konsumtionshetsen. Vi försöker vara ärliga, öppna med att vi är långt ifrån perfekta. Precis som vi säger i podden så tror vi båda att vi kommer bli mer och mer medvetna och börja förändra vårt tankesätt mer och mer. Både ut miljösynpunkt men också för att vi båda tror att barnen mår bättre av lite mindre gåvor och mindre hysteri kring dem.

Vi spinner vidare kring gåvorna, vad är egentligen en bra gåva? Hur tänker vi och hur gör vi denna jul. Vi hoppas att ni tycker avsnittet är intressant, som vanlig tar vi tacksamt emot feedback från er lyssnare.

Dagens avsnitt är också lite längre, eftersom flera av er som lyssnare önskade det. Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker om det. Skall vi försöka hålla oss till 30 minuter eller känns 45 minuter bättre? Vi babblar på i all oändlighet då vi kommer igång så därför behöver vi lite ramar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.