En lördag utöver det vanliga

Vissa dagar blir liksom bara bra dagar. I lördags hade vår familj en sådan dag, en dag då allt liksom bara flöt på. Alla dagar är verkligen inte sådana dagar, men lördagen kommer gå till historien som en av de mer mysiga denna adventstid. På förmiddagen åkte vi iväg på julmarknad, i regnigt och gråt väder. Man hade kanske kunnat tro att det redan där var bäddat för katastrof, men NEJ vi kom oss igenom så gott som hela marknaden utan gnäll. Vi var klädda för regn och rusk, vilket ju gjorde att regnet som föll inte störde oss alldeles för mycket. Vi träffade en utklädd tomte, käkade grillkorv, pratade med bekanta, köpte en dörrkrans och lakuband såklart. Efter marknaden stannade vi ännu vid dagens lucka från teaterjulkalendern. Sen var vi nog lite kalla, så vi åkte hem och värmde oss. Väl hemma kläckte jag den smarta idéen om att baka lussebullar. Anton fick bli hemma med Vidar och Saga och plocka undan i köket medans jag och Adam fick tumistid till butiken. Inte så ofta man får ha tumistid med denna härliga 6 åring, men vi strosade omkring där och handlade både ingredienser till lussebullar och pynt och delar till en pepparkakskyrka. Kyrka i Kyrkäng kändes nämligen rätt så passande.

IMG_0110

Kan ni förstå att vi kom oss igenom så väl dekorering av pepparkakshus som lussebullsbak utan bråk. Jag kan nämligen inte helt greppa att vi verkligen lyckades. Efter allt stökande i köket gjorde vi high five med varandra och jag konstaterade att det verkligen blev en mysig dag. De andra höll med. Behöver påminna mig själv om den fina lördagen dagar som idag, då vi var långt ifrån eniga. Denna måndag handlade mest om att komma ända fram till kvällen. Men sådana dagar behövs väl också.

Lussebullar är en växande favorit för mig. Förr var jag inget fan alls, men efter att ha spenderat november – december i Sverige ett år blev jag fast. Dessa bullar blev väldigt goda. Tänker inte berätta hur många vi bakade, men man kan lugnt konstatera att vi nog får baka en omgång till. Gillar ni lussebullar?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.