En spännande julkalender

Vårt kök är liksom fullt av kalendrar i år. Det är LEGO, pappers, choklad och what not. Paketkalender har dom också, dom där små bortskämda barnen. Men vet ni vilken kalender som gillar mest i år? INGEN av de vi har hemma. Nej den roligaste kalender i år är teaterboulagets julkalender som visas live varje dag på Gamla Malmen. Verkligen en super rolig idé, tänk vilken LYX vi har som får möjligheten att SE live teater varje dag fram till julen. Hittills har vi lyckats stressa iväg till varje lucka. För stressat har vi, skall inte sticka under stolen med det. Att komma iväg (ibland ensam med alla 3) är inte det lättaste. Men helt klart värt det! Barnen kollar ivrigt på kartan för att se var nästa lucka skall öppnas. Har man inte kartan på papper hittar man den såklart också på t.ex. Facebook. Här kommer du till julkalenderns event sida på FB. 

kartabild lånad från FB sidan

Våra barn är liksom i helt perfekt ålder just nu, spännande med lite äventyr och dom tycker ju att maskarna är både galna och roliga. Med rätt så enkla medel bygger skådisarna upp en spännande historia kring julen. Det är duktiga skådisar, jag tycker dom lever bra in i sina roller och dom klarar bra av sin publik. Inte så lätt alla gånger med många pratglada barn, men som sagt fixar dom det galant! Dessutom är hela julkalendern tvåspråkig, vilket ju är väldigt fint. På ett naturligt sätt varierar skådisarna mellan svenska och finska. Vill verkligen GE alla tummar upp för denna idé! Tänker på hur mycket tid dom som medverkar lägger ner på detta för att VI som publik skall få ta del av kalendern. Det minsta vi då kan göra är ju att gå och titta på. Roligt att många andra familjer också är där dag efter dag!

IMG_0042

IMG_0047

Har ni vägarna förbi gamla malmen kl 17.00 på vardagar eller kl 13.30 på helgen så skall ni absolut komma och se. Varje lucka är rolig att ”öppna” och se på även om man inte sett alla delar. Luckan är inte så lång heller, vilket varit trevligt de dagar som vädret varit ruskigt. Barnen orkar bra och mamma förfryser inte.

Just nu är maskarna påväg mot Igelkotten och vi väntar med spänning på vad som skall hända till näst. Hoppas vi ses i publiken ännu innan jul. Sista luckan den 24.12 kommer endast att öppnas på webben, lucia luckan 13.12 öppnas i samband med lucia andakten vid kyrkan (där också Adam skall vara med bantiskören och sjunga). Missa inte detta!

IMG_0055

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.