5 månader och smakisar

Igår hade vi rådiskontroll, det gick bra som vanligt. Det bästa med vår egna rådistant (förlåt om någon tar illa upp för ordet rådistant, men de känns så mycket bättre än typ hälsovårdare eller vad man nu borde säga. Menar det med kärlek alltså <3) är att hon aldrig får mig att känna mig dålig. Har hört om så många som upplever både stress och press från rådis, så jag är evigt tacksam över att vi fått en rådistant som är lite mera chill. Igår pratade vi igenom det där vanliga rådispratet men jag ville också fråga lite mera kring hysterin kring mässling. Aldrig hade jag väl trott att jag skulle behöva fundera på det, hoppas verkligen att det inte blir någon epidemi i Österbotten. Då får vi nog stryka eventuella besök ditåt. Känner inte att jag vill utsätta Vidar för den risken. Känner inte heller att jag är sugen på att debatera vaccinets vara eller inte vara. Vi har valt att följa vaccinationsprogrammet för våra barn, för mig som mamma känns det rätt. Jag respekterar att andra tänker och gör på ett annat sätt, jag hoppas bara att deras beslut inte kommer leda till att Vidar riskerar smittas innan han kan få sitt vaccin.

IMG_4187 2

Nåja men vi var alltså på 5 månaders kontroll och allt såg bra ut. Vidar växer enligt sin egna lilla kurva och håller jämn takt. Han är större än Saga var vid motsvarande ålder, så jag känner ingen stress längre. Vilket är så SKÖNT.

Igår började vi också på ett nytt kapitel i Vidars liv. Han började nämligen smaka på mat nu. De andra två har också börjat vid 5 månader så det känns tryggt och bra också denna gång. Hade först som plan att vänta helt till 6 månader, men i och med att lite mera vikt inte skulle skada så känner jag att vi inte har något att förlora på att sakta men säkert köra igång. Igår var det då premiär på batatpurre och visst gillade han det. Sken upp som en sol, smackade och gapade ivrigt. Nu ska man ju inte ropa hej genast, men jag har på känn att Vidar kommer gilla det här med mat. Han har redan länge varit intresserad av att vi andra äter något som han inte får. Ja på tal om matintresse hos bebisar, jag har skrattat lite hånfullt till andra mammor som pratat om att deras 5 månaders bebisar är så intresserade av mat. För våra två andra har liksom inte brytt sig. Men Vidar visar verkligen tydligt att han också vill smaka på saker, bäst att smida så länge järnet är varmt. Lättare att introducera mat när intresset redan finns där.

Annars är Vidar lika glad och nöjd som förr. Han utvecklas och blir mer och mer en liten egen person. Snurrar från mage till rygg och nästan tillbaka till mage igen. Den där arma axeln är ännu lite i vägen. Han pratar och har en massa saker att säga hela tiden, han har redan märkt att man minsann behöver höja rösten för att någon skall höra en i denna familj. Han sitter korta stunder i matsalen redan och DÅ är han mallig som få. Man riktigt ser hur NÖJD han är över att äntligen få SITTA upp. Helt galet att han om en månad är ett halvt år redan. Tiden går minsann fort även om det samtidigt känns som att han funnits långt mycket längre än 5 månader.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.