Vardagsmåndag, sjukstuga och julkortsbilder

Ni vet då man hela helgen tänkt att ”det där skall jag göra sen på måndag” och man ser framför sig hur måndagen skall bli en väldigt produktiv dag? Tycker ofta att det blir så, att jag sparar saker från to do listan till måndagen, då de två äldre är på dagis/förskola och Vidar förhoppningsvis sover skönt ute i vagnen.

Nåja idag vaknade vi och jag kunde genast konstatera att det inte kommer bli förskoledag för Adam. Saga vaknade också och klagade på ont i magen, men som tur har det inte blivit något värre av de. Men i och med att både Adam och Vidar är flunssiga nu så är det lika bra att hon också hålls hemma och inte sprider smittorna vidare. Var redan rädd att vi skulle drabbas av magsjukan och att Adams spykalas igår var magsjuka och inte bara obehag för Vidars bajskatastrof. ( alltså stackarn ändå, han har så obehag för bajs på fel ställe så han spydde upp hela sitt kvällsmål igår kväll.. )

Så istället för en produktiv måndag blev det alltså sjukstuga och chill. En missnöjd bebis som inte alls haft ro att sova, en trött 6åring som vill mer än han orkar och så en rastlös 4 åring som vill GÖRA NÅGOT hela tiden. Plussa där då ännu på en mamma som hade räknat med att få saker gjorda, ett tomt kylskåp och ingen utevistelse. Ja ni förstår ju vilken sorts dag vi haft eller hur? Ganska snabbt fick jag ge upp med allt som jag hade tänkt hinna med, får se vad jag hinner och orkar med ikväll efter zumban, för zumba skall jag för att ha en chans att klara veckan med förståndet i behåll.

IMG_4112

För att inte komma undan alldeles för lätt föreslog jag att vi skulle fota bilden till årets julkort, våra barn fungerar oftast bäst om man sådär utan förvåning kastar in dem i dylika projekt. Har man planerat att något skall göras blir det sällan bra. Är inte 100% nöjd med fotona idag heller, men vi har i alla fall ett par som plan B. Ifall vi inte hinner med fler försök. Kan inte påstå att barnen var överlyckliga över fotandet heller, Vidar var nöjd helt genuint och de andra två mutades med pepparkakor och julmust som belöning. Dom är ändå rätt stora nu, då man kan lova belöningen efter fotograferingen. Ifjol ännu krävdes pepparkakor under själva fotograferingen. Får se hur det skall gå nästa år. *svettas redan*

IMG_4226

IMG_4216

Kan inget annat än le då jag ser dessa yrbollar. Le och känna en enorm lättnad över att läget är så mycket mer stabilt i år, än det var ifjol. Utan att ljuga var oktober 2017-mars 2018 den värsta tiden i mitt liv. Vill inte låta de känslorna påverka mig längre men dom gör nog det. En känsla av maktlöshet och tomhet. Nej skall inte gå ner i de känslorna nu, sjukstuga och novembermörker påminner bara allt för mycket.

IMG_4192

Finaste trion i världen. Tänk att Vidar är här nu, tänk att han är en så självklar del i syskonskaran och familjen. Vår älskade lilla tomtenisse. Snart skall vi få fira hans första jul. Vad fint det skall bli <3 Dags att skriva nya minnen och försöka gå vidare från de gamla.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.