Ett nytt favoritspel

Den senaste tiden har vi spelat en massa olika spel här hemma, vi började med det i samma veva som vi bestämde att barnen endast får kolla netflix/ ha iPad på fredagskvällar. Alla barn och familjer fungerar ju olika, men just nu mår vi alla bra av att ha skärmtiden väldigt begränsad. Nåja men nu var det inte det jag skulle prata om heller utan jag skulle berätta om ett av barnens nya favoritspel, nämligen mitt första ALIAS.

IMG_5852

Ett spel som är både på svenska och finska vilket ju är bra för tvåspråkiga barn och familjer. Vi spelar det dock förstås på svenska. Ett super bra spel för alla barn men speciellt för Adam som behöver öva ordförrådet och språkförståelsen. Att försöka förklara ord utan att använda just det ordet är ju inte alltid så lätt. Efter några omgångar måste jag ändå säga att dom båda två blivit super duktiga och att det är riktigt roligt att spela spelet. I början behövde man en extra vuxen med som kunde hjälpa dem, men NU kan vi spela tillsammans och alla kan reglerna.

Det är inga svåra regler och spelet går relativt snabbt, vilket ju är bra om man som jag har barn som inte alltid orkar hålla på med samma sak så länge. Korten med orden som skall förklaras innehåller en hel drös olika saker blandat med mumin-karaktärer. Vi konstaterade att vi behöver kolla lite på muminfilmerna igen för att repetera vad alla figurer hette. Är man inte bekant med mumin kan man ju helt enkelt ta bort de korten och spela bara med vanliga ord.

IMG_5870

Vad spelar ni för spel med era barn i höst? Tidigare har jag tipsat om vår absoluta favoritspel bokstavsjakten i ett annat inlägg, det hittar du HÄR. Till lillajul tänkte jag köpa ett nytt spel till barnen, tar gärna emot tips på roliga spel. Gärna något som också är roligt för oss vuxna. Tack på förhand!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.