Att orka bli trött igen

Oj vet ni vad, igår hände något lite spännande i min träning. Jag orkade nämligen pressa mig själv så att jag blev trött. Alltså sådär trött så att jag typ inte orkar fortsätta mera. Hittills har jag liksom känt att jag inte ens riktigt kan utmana, kroppen har varit lite trög och jag har inte känt att jag har kontroll över muskler. Men igår kändes det helt annorlunda även om jag var trött redan innan passet börjar. Snart 5 månader av nattamningar börjar göra sitt. Men trotts den tröttheten börjar kroppen återhämtat sig så pass att jag orkar göra mig trött.

Jag var på step&mix och vi körde 10an (ni vet man gör två övningar, 9 av ena 1 av andra, 8 av ena 2 av andra osv. tills man gjort 1 av ena och 9 av andra), jag ville satsa på teknik men ändå testa utmana lite. Pressa lite och det gick att göra det, HURRA! Då börjar det finnas möjlighet att bli bättre också. Att vara såhär skönt slut i kroppen var najs och det var nytt för denna träningsperiod.

Dessutom hittade jag helt ny aktivering i magmusklerna igår, äntligen. Det har minsann varit en seg process denna gång, att hitta aktiveringen i magen och bäckenbotten. Knipen och aktivering då jag själv är stilla har ju gått bra, men att hitta samma aktivering i magövningar har varit lite mer utmanande. Men vet ni, det börjar hända saker nu.

Suget efter styrketräning gör sig påmint med jämna mellanrum, längtar efter magnesium på händerna, tunga vikter på axlarna och ett sätt att verkligen använda kroppen. Skynda långsamt är inte min starkaste egenskap direkt, men snart så, snart skall jag vara tillbaka bland viktplattor och stänger. Måste bara få in rutinen, hitta tiden och ha en plan. Sakta men säkert.

IMG_9857

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.