Julgubbens hjälpreda

Om ni bara skall köpa en julklapp i år så vill jag att den klappen skall gå till julgubbens hjälpredas insamling. Här kommer du till eventet på FB, där hittar du också mera info om projektet.

I korta drag kan jag berätta att julgubbens hjälpreda samlar in julklappar till barn som av olika anledningar behöver få en julklapp. Projektet är helt anonymt, du behöver bara hämta lappen, köpa julklappen, föra tillbaka den inpaketerade julklappen och lappen  (i tid!! senast den 8.12 på gamlamalmens julmarknad) och hoppas att gåvan gör att ett barn får känna lite mera glädje på julen.

Jag är så glad över att barnen var med, så viktigt för dem att lära sig att alla barn inte lever i den verkligheten som dom har. Vi har pratat massor kring detta och vi kommer absolut att börja köpa julklappar tillsammans till julgubbens hjälpreda varje jul. Jag märker på barnen hur viktigt det var för dem, att känna att dom hjälper någon annan. Dom har stolt berättat åt flera bekanta att vi köpt julklapparna och samtidigt har barnen bestämt skickat iväg släktingar och vänner till biblioteket för att göra det samma. Ännu finns där lappar så hämta din redan idag! Det är en liten grej, inget som räddar världen eller så, men just kring jul känns det ändå lite extra viktigt att alla barn skulle få i alla fall en julklapp.

Råkar man inte bo i Pargas med omnejd kan man säkert hitta liknande projekt i sin egna hemkommun.

Tusen tack till alla frivilliga som jobba med detta och ger oss andra möjlighet att hjälpa till. Detta är startskottet på julen, NU KÖR VI!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.