Skumppatasting

Tänkt att helgen redan är förbi igen, vart for den liksom? Igår hade jag ett spännande event i kalendern, jag var nämligen bjuden på
skumppatasting till Diana.

Måste erkänna att jag var lite nervös innan. För även om Diana idag hör till en av mina närmsta vänner så kan jag inte påstå att jag känner hennes andra vänner typ alls. Dessutom är jag ju inte riktigt i en situation just nu då alkohol är speciellt aktuellt. Dock vet jag med mig själv att jag i 9 fall av 10 kan ha precis lika skoj utan alkohol som jag har med. Skillnaden är bara den att jag vaknade utan krabbis idag. Det är ju en positiv sak.

P1030529

Vet inte hur ni andra är, om ni är sociala genin som är bekväma att mingla när och med vem som helst, eller om ni är lite mer nervösa. Det konstiga med mig är ju att jag ofta är väldigt nervös innan men alltid har hur trevligt som helst under själva tillställningen. Igår var inget undantag. Hjärtat bultade då jag svängde in på gården, knackade på och gick in. MEN där och då släppte det, Diana hade verkligen pyntat huset för fest och det var både fint och mysigt. De andra gästerna var ju hur trevliga som helst, inte för att jag hade väntat mig något annat heller egentligen. Men det var ju ändå skönt med najs folk.

Nervositeten sitter ju i min egna osäkerhet och inget annat. Kvällen var verkligen rolig och jag är SÅ glad att jag vågade. Så viktigt att inte alltid låta hjärnspökena styra och ställa heller. Sen var ju detta förstås ändå ett tryggt ställe att gå till, liksom jag vet ju att Diana är en härlig människa så varför skulle hennes vänner vara något annat? Som sagt min egen osäkerhet sätter ofta käppar i hjulen för mig. Men inte denna gång, för jag VILLE ju gå, även om det var lite nervöst också.

Höll jämn kontakt med hemmafronten eftersom det ibland kan vara lite si och så med Vidar och flaskan. Också där var jag nervös i onödan, Anton klarade galant att natta alla 3 (vilket jag ju vet, han är bättre på den biten än jag) och Vidar hade snällt druckit sig mätt från flaskan. SKÖNT!

Bild 28-10-2018 kl. 20.35

Själva tastingen gick alltså ut på att alla hade fått ta med en flaska skumppa och jag som kan ungefär NOLL om det (nivån fresita *googlar namnet för dubbel koll* är ju helt gott på sommaren) hittade en flaska i skåpet som blev kvar från Antons 30års fest. Hade inte höga förhoppningar om att vinna alltså, och det gjorde jag inte heller. Delad 5e plats blev det, alltså godkänt typ. Och om man skall tro på vår högst (o)vetenskapligt genomförda tasting kan man konstatera följande. Den typ vanligaste skumppan, den längst till vänster i bild VANN och den enda flaskan som var äkta champagne kom sist. Vi lär oss alltså att majoriteten av människorna gillar det enkla. TYP. Annars kan man göra som jag och gå på utseende av flaska också. Fungerar OK det också.

P1030537

När de flesta andra hoppade i en taxi mot Åbos nattliv hoppade jag in i min bil och åkte hem. Träffade på två älgar på vägen vilket var lite spännande. Hemma väntade bastubad och sedan en mysig maratonamning med mjölk som SPRUTADE åt alla håll och en Vidar som verkligen inte hann med trycket. Nåja slutet gott allting gott, Vidar blev mätt och pattarna tömdes.

Roligt ändå att göra ett litet besök i en värld bort om amning, blöjor och ”MAAAAAMMAAAAAAAAAA”. Även om jag kände att jag nog passade bättre in i sängen med min bebis än på dansgolvet i Åbos nattliv. Tänkt vilken tur att jag just igår fick både äta kakan och ha den kvar. 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.