Lätt snöfall och andra favoriter i samlingen

IMG_5184

Nu finns årets vintermugg också i min samling, när jag ser muggen live gillar jag den faktiskt massor. Så roligt med en ny mugg igen. Kaffet smakar godare helt enkelt. I helgen plockade jag ner alla muminmuggar från hylla, alltså de muggar som inte är i daglig användning, och diskade upp dem. En del av dem var väldigt dammiga, renoveringsdamm och säkerligen annan damm också. Passade också på att ändra om i hyllan lite, det blev helt enkelt för fullt på hyllplanet som hittills haft alla muggar på sig, så nu fick kannorna flytta in i köksvitrinet istället.

IMG_9891

Här är en gammal bild på hyllan, några muggar har tillkommit efter det ännu. Ni ser ju själva att det börjar bli lite tight med space på hyllan. Måste också passa på att skryta lite, eftersom det är Anton som byggt hyllan för alla muggarna. Älskar nog honom mer än både hyllan och muggarna.

Nu ser hyllan ut såhär istället.

IMG_5210

Ser ju lite smånaket ut nu, men samtidigt vet jag ju att det fylls på med muggar i ganska så snabb takt. 54 muggar finns där på hyllan just nu, 54 muggar och jag gillar dem allihopa. Dock har jag några favoriter, speciellt dessa två.

IMG_5218

Övre muggen är från min fammo och faffas, fick den då dom dog och den betyder såklart  lite extra just därför. Bryr mig inte nämnvärt om att den i pengar också är värd rätt mycket. Den andra favoriten är mumindagsmuggen från i år. Hysterin kring muggen är inte orsaken utan just det faktum att den är så FIN. Sen finns där många andra små favoriter också, men vet inte helt hur intressant det är för andra?

Vilken är DIN/DINA favoritmugg/muggar?

dela din favorit muminmugg på istagram med #favvomuminmuggen , skoj att se andras favoriter!

På tal om muminmuggar så bloggar ju Carro ibland som sina muggar också. Gillar nog hennes blogg annars också, men blir alltid lite extra lycklig då muggarna kommer på tapeten. Okej skojar lite nu, så fanatiskt är jag ju inte. Men hur som haver så läste jag på Carros blogg för ett tag sedan om tarrorna alltså klistermärkena på muggarna, förr petade jag alltid bort dem eftersom jag tyckte dom förstörde muggarna. Och för att jag ändå använde alla mina muggar. Men nu låter jag dem vara kvar på de muggarna som jag inte använder.

Är ju lite töntig på ett vis eftersom jag oftast köper två av muggarna som kommer till försäljning. Jag vill ju kunna använda muggen, men vill inte riskera att den skall gå sönder och inte längre finnas kvar i samlingen. Kalla mig knäpp om du vill, det är det redan många som gör. Nåja egentligen spelar inte klistermärket så stor roll för mig heller, kommer inte att sälja mina muggar.

Har många gånger konstaterat att muggarna kommer bli barnens problem sedan den dagen som jag inte finns längre. Inbillar mig såklart att dom kommer bråka om vem som skall FÅ vilken mugg, fast sanningen säkert är att dom kommer bråka om vem som MÅSTE ta dem. Hör redan hur dom klagar över deras galna gamla mamma som alltså hade hur många muggar som helst. VA GJORDE HON ENS MED DEM?!? Men de muggar som jag nu köper och genast sätter upp på hyllan har alltså tarran kvar.

Hur gör ni andra? Måste erkänna att jag lyfte ögonbrynet en aning då jag läste att Carro alltså dricker ur muggar med tarra ibland. På samma sätt som jag lyfter på ögonlocket då jag ser någon äta ett ballerina kex UTAN att dela kexet i två delar först. Jag menar hallå, vissa regler måste man väl ändå ha? Eller?!?

2 reaktioner till “Lätt snöfall och andra favoriter i samlingen”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.