Dags för en ny kamera? HJÄLP!

Jag tycker om att fotografera och skulle verkligen vilja lära mig mera om det och bara tiden finns ska jag gå någon kurs eller liknande. Både fotograferande och redigerande skulle verkligen vara intressant att lära sig mera om. Har länge nu hängt med min trogna vän, en Canon EOS 600D och jag har varit riktigt nöjd.

Men den börjar liksom bli lite gammal nu och efter några incidenter varav en innehöll saft.. känner jag att jag skulle vara redo för en nyare och bättre. Den kameran som jag har nu har t.ex. inte WIFI vilket gör att man för minsta lilla bild måste gå via datorn. Hade varit najs att kunna skicka bilden direkt till telefonen t.ex.

Nåja men så kommer vi till problemet, vilken kamera skall jag satsa på nu då? Jag förstår ju att jag måste läsa på en del och fundera vilket användningsområde jag behöver kameran till. Men tänker samtidigt att det finns så många duktiga fotografer som redan kan så mycket, personer som alltså snabbt kunde säga vilka modeller jag skall kolla på och därigenom spara mig en massa tid.

Tänker mig alltså att jag kunde önska mig pengar till kameran i julklapp och då inte behöva sätta ut hela summan själv. Alternativt då veta vilken modell jag önskar mig, om tomten nu känner att han är VÄLDIGT snäll i år. Man vet ju aldrig med tomten, han kan överraska ibland och speciellt om han vet vad man önskar sig.

Kan snabbt säga mina krav då alltså:

  • CANON, eftersom jag redan har flera objektiv som passar till den (passar alla objektiv till alla kameror eller är det något speciellt man måste kolla efter där?)
  • Möjligheter att utvecklas som fotograf, men samtidigt vill jag ju genast kunna börja
  • Vill kunna filma med kameran, inga proffs filmer eller så men små glimtar av vardagen

nykamera

Ni som kan och vet saker får helt enkelt ha överseende med att jag inte vet och kan så mycket just nu men känner att jag gärna skulle lära mig. Sitter någon och tänker att dom gärna vill lära mig lite kring fotande, redigerande och så vidare så lovar jag att baka en god kladdkaka och bjuda på kaffe. * beredd på att mailen kommer svämma över * Sitter du på ett bra tips gällande en CANON systemkamera skall du alltså tipsa mig, gärna med en motivering varför kameran är bra. Som sagt, har noll koll JUST NU.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.