Fokusera på känslan

Igår då jag körde hem från gymmet på kvällen kände jag mig så glad. Det var nämligen första träningspasset sedan Vidar föddes som kändes sådär riktigt BRA. Passet kändes inte längre EVIGHETSLÅNGT och det var liksom genomförbart. Att åka hem från gymmet med mer energi än när man kom är ett kvitto på BRA träning. Det är en känsla som vittnar om att jag är påväg åt rätt håll igen. Och med rätt håll menar jag främst hälsomässigt. Jag är påväg tillbaka mot en hållfast och stark kropp och DET känns så bra.

Faktum är ju att jag verkligen gillar att träna. Jag vill hitta tillbaka till de ruinerna igen eftersom jag behöver det. Inte för att gå ner i vikt eller liknande utan för att MÅ BRA. Vikten regleras mer av vad jag äter, just nu försöker jag liksom att inte gör så stor grej alls av kosten. Alltså självklara saker som att inte äta skräpmat ja, men inga regler eller dieter eller liknande. Minskat intag av socker försöker vi ha, hela familjen. Man fastnar så lätt i ”sommarmode” och det slinker lätt ner en liten glass här och där. Jobbar för att hitta balasen där också, liksom någon form av LAGOM. Nåja men nu skulle inte detta alls handel om kosten utan känslan av att träningen BÖRJAR kunna vara rolig igen.

Skönt att börja träna igen efter en paus, det absolut BÄSTA just nu är ju att jag inte behöver ha någon plan för att bli bättre. Liksom ALLT jag gör gynnar mig själv. Skönt att inte behöver snöa in på detaljer riktigt ännu, även om jag i viss mån nog längtar dit också. Nu just går träning mest ut på att prova och känna efter, hitta glädjen och njutningen igen och RUTINEN. Bara rutinen ATT TRÄNA sitter så kan man börja fundera på att optimera igen. Skönt att vara på G igen.

4210ac98-2cdb-47bf-8dc2-8cea1a7eb07f

Vilken tur ändå att Diana ännu en gång lyckas tända min träningsglöd igen. Måndagszumban är ju så mycket mer än en zumbatimme. Helt klart avgörande för mig när det kommer till att hitta tillbaka till träningen. Träningsglädje är så viktigt, och om det är något Diana bjuder på är det ju just (tränings)glädje <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.