Tumistid med Saga

Idag på eftermiddagen fick jag mitt i allt en idé, nämligen att vi skulle fara ut och cykla. Har längtat efter att cykla, men i och med Vidde så blir det bara inte av. Men så idag då Anton var hemma passade jag på. Frågade om Saga hade lust att komma med och det hade hon. Hon har frågat efter cykelturer flera gånger och ÄNTLIGEN kom vi oss iväg.

Hade nästan kunnat ge upp redan innan vi kommit från gården. Tog ut cyklarna från garaget och insåg att mitt egna däck var tomt. Så vi (Anton) fick börja med att pumpa däcken. Men sedan trampade vi iväg med sikte på Bantis. Anton, som alltså är gårdskarl där, hade något litet jobb som skulle fixas så han och pojkarna hoppade i bilen. Vi bestämde att vi möts på Bantis gården.

Och som hon trampade på våran lilla bestämda fröken. I uppförsbackarna cyklade jag med en hand på hennes axel men annars fixade hon allt själv. När vi kom igenom en tunnel mötte vi mitt i allt en moped, som nog inte alls var beredd på att möta cyklister. Mitt hjärta stannade, men Saga bromsade vant in och stannade vid sidan av cykelvägen. Både hon och Adam behärskar sina cyklar galant, dom är verkligen SÅ duktiga.

Efter 40 minuters cykling kom vi sedan fram till Bantis. Det hade hunnit bli mörkt och vi konstaterade båda två att vi nu behöver reflexvästar och lampro till cyklarna. Nästa projekt blir alltså att fixa cyklarna i skick inför hösten. För ännu är inte säsongen slut för vår del. Egentligen är det ju först nu som höstsäsongen ens kommit igång. Väl framme vid Bantis konstaterade Adam att han också gärna hade velat cykla, så jag gissar att vi får ge oss iväg på en tur snart igen. Vi får helt enkelt passa på under tiden Anton är hemma. För hur jag än vänder och vrider på det så vågar jag inte cykla med Vidar i höst ännu. Till våren är han stor nog för cykelstolen och DÅ ser jag framemot långa cykelturer med hela familjen. Tills dess får vi njuta av dessa spontana vardagsturer. Motion fick vi i alla fall och lite tumistid vilket var både behövlig och skönt. Min första lite längre tur med cykel sedan Vidar föddes, skönt så. Kändes bara bra att cykla, mycket skönare än sist (då jag var i v 36 typ)

Hon har så många kloka tankar vår fina 4 åring, guld värt att ibland få rikta allt fokus på bara henne. Ja henne och trafiken omkring oss.

3 reaktioner till “Tumistid med Saga”

 1. Härlig blogg & Härligt att cykla. Lite kallt kanske men…

  Jag bor också i Pargas, tycker vi har trevliga cykel rutter här och även fina cykelvägar. Endast inne på Malmen det kunde finnas en bättre s.k. röd tråd för cyklister. Man får verkligen hålla utkik till alla håll där.

  Min poäng med denna kommentar var ursprungligen att berömma dig för att du som vuxen också visar gott föredöme och har cykelhjälm, det är viktigt – Det är rentav skitviktigt! Utan cykelhjälm hade jag knappast levt idag eller i alla fall inte kunnat skriva detta.

  Här i Pargas är det överlag rätt usel hjälmanvändning bland vuxna, även barn ser man ibland utan hjälm.
  Jag vet inte varför det är såhär, om det beror på okunskap eller lathet. Man behöver inte tänka dess mer efter, för att inse att ett fall från en cykel (behöver inte ens vara hård fart) i asfalten eller en hård väg så kommer att ställa till med stor skada om de vill säg illa.
  Och att man cyklar omkull eller krockar, det gör man tyvärr. Och olyckor sker snabbare än man tror.

  Härligt att du går mot strömmen och själv använder hjälm, det är även bästa sättet att visa och lära sina barn att cykel och hjälm hör ihop. Det är även lite coolt med hjälm! Jag hoppas att flera vågar stå upp och ta på sig cykelhjälmen och inte bara tvingar den på sina barn. Det borde diskuteras mer allmänt om hjälmanvändning.

  Bra även med reflex och reflexväst (jag har dock svårt med reflexväst), det är dock en annan diskussion.

  1. Tack för din kommentar! Ja jag tycker också det finns fina cykelmöjligheter här omkring, håller dock med om malmen.. Där finns det utrymme för förbättring.
   Håller med dig om att cykel och hjälm hör ihop, på samma sätt som bilbälte i bilen. En billig livförsäkring 🙂
   Och ja reflex är det andra som ju också är viktigt, barnen har västar som är med som ”band” stör inte leken men dom syns.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.