3 månader

vidde3mån

Det var inte bara dop förra helgen, Vidar blev också 3 hela månader. Tänk att våran lilla plutt inte längre är någon nyfödd liten typ utan en riktig bebis. En bebis som i misstag snurrar från mage till rygg, som skrattar med ljud allt oftare och som verkligen ÄLSKAR att äta på sina händer. Han pratar på en massa och greppar mer och mer medvetet efter saker.

IMG_4359

Vad skall jag annat säga om våran lilla kille? Han är nöjd mest hela tiden, sover mer och mer sammanhängande på dagarna och precis lika bra på natten som förr. Tänk att han haft 2 skriknätter under sina 3 månader. Första natten på BB och andra natten hemma, efter det har han sovit bra. Han äter fortfarande några gånger per natt, men det är inget som stör just nu. Jag liggammar honom och oftast somnar vi båda om. Ibland vaknar jag till av att han någon timme senare nappar tag i bröstet igen. Det fungerar som sagt bra för oss och så länge det gör det tänker jag njuta.

En 3 månaders bebis måste väl ändå höra till ett med det ljuvligaste? Jag menar han är med, han börjar visa sin egen personlighet men han är fortfarande bebis. Han hålls typ där man lägger ner honom, han helammas och behöver inte ännu äta någon riktig mat, han är nöjd med livet så länge han får amma och gosa i famnen största delen av den vakna tiden men han börjar också bli mer och mer nöjd i sitt babygym. Han känns som en dröm och jag njuter, försöker att verkligen njuta av detta. Jag vet ju vad som kommer snart, haha. Ja alltså missförstå mig rätt, alla faser har sin charm men vissa faser är lite mer utmanande än andra. Egentligen skulle man säkert inte få erkänna detta nu heller, men jag gör det ändå. Jag känner väldigt starkt just nu att Vidar nog inte är min sista bebis. En känsla som jag också hade efter Adam föddes. Liksom jag visste ganska genast att jag vill ha flera, googlade syskonvagnar redan då Adam var typ 1 månad. Blev ju gravid igen då Adam var lite på 1 år. Efter Saga föddes var jag så KLAR som man bara kunde vara trodde jag och så tog det ju 3 år tills följande. Säger absolut inte att jag vill bli gravid igen nu genast, men jag behöver hålla möjligheten öppen för mig själv. TUR att jag bara är 27 och har många år på mig ännu. 

Vidar är syskonens lilla ögonsten, han är så viktig för dem. Men Saga börjar också märka av att han ”stör” och att han river i hennes hår. Man ser stor skillnad på en 6 åring och en 4 åring i just detta. Adam har liksom en helt annan förståelse för hur liten Vidar är. I Sagas värld borde Vidar bara beredd på lite mer aktion och lek redan nu.

Vi föräldrar börjar väl småningom vänja oss vid att vi nu igen har en bebis, är liksom inte längre rädd för att glömma honom. Då i ett skede var jag alltid lite nervös över att jag skulle göra det. Med alla kassar hit och dit, påväg till stranden hade det inte varit helt omöjligt att glömma en sovande bebis. Men som tur hände det aldrig och nu böjar både han och skötväskan kännas som vardagliga accessoarer då vi är på språng.

Även om livet är turbulent och humöret går upp och ner så somnar jag så gott som alla kvällar med ett lyckopirr i magen. Att vi igen en gång fick den finaste av gåvor, vår älskade Vidar.

IMG_9369

foto: Sofia

2 reaktioner till “3 månader”

    1. Tack! ❤️ nä det är nog en helt vanlig klänning med dragkedja bak, behövde hjälp varje gång Vidar skulle ammas 😅 men det var skönt att få vara lite mer ifred mellan varven på dopet också 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.