Vidar Anton Axel 29.09.2018 del 1

Alla foton i inlägget är fotade av Sofia, vår underbara fotograf. OJ SÅ GLAD jag över över att vi anlitade en fotograf till dopet. Nu finns hela dagen dokumenterad och alla gäster fick ändå njuta av festen. Tänker mig att man egentligen borde ha fotograf på alla större fester, ÄLSKAR fina foton av bra kvalitet och att vi dessutom ALLA är med på fotona. Våra barn får oftast pengar av släkten och då kunde man kanske tänka att man använder en del av de pengarna till att dokumentera festen. Vilken bra idé! Eller hur? DET skall vi satsa på. Men nu skall vi fokusera på förra lördagen, dagen då Vidar fick sitt namn och vi firade med en fin fest med nära och kära.

Här kommer några favoritglimtar från en solig och kylig septemberlördag.

IMG_8669

Vi börjar med själva dopet, festen hittar du i detta inlägg. Alla 3 av våra barn är döpta i kyrkan, måste säga att speciellt Pargas kyrka är så fin och mäktig att det gör vilket litet dop som helst till en magisk upplevelse. Dessutom älskar jag själv att sjunga i kyrkan, även om jag bara sjunger hellre än bra så låter det så mäktigt. Många av gästerna är också sådana som gärna sjunger, vilket gör att också ”gud som haver” blir en mäktig sång.

IMG_8765

Innan själva dopet började var det lite nervöst nog, mest för hur de två äldre skulle orka. De valde själva att de ville stå framme med oss, men man vet ju ändå aldrig vilket humör de blir på sen då det liksom verkligen gäller. Det gick ändå bra, och Vidar skötte sig exemplariskt han också. Men för hans del var jag aldrig speciellt nervös, han är nöjd så länge han får vara i famnen och i famnen på gudmor Diana tittade han bara nyfiket på prästen och ljuset och oss andra.

IMG_8635

Under dopet läste Vidars gudmor (och min lillasyster Veera) en fin dikt, Ett Gudbarn av Siv Andersson, som handlade om att få ett gudbarn. Passade så fint, speciellt då det handlade om att man kan vara nära även om avstånden ibland känns långa.

ettgudbarn

Vidars gudmor Venny som också är min lillasyster läste ur bibeln. Vilket också det var fint. Modiga är dom båda två som ville läsa inför alla gäster.

IMG_8649

På vår vigsel sjöng Amanda Wiik – utan dina andetag och det var ett av de finaste under hela vigseln. Denna gång hade vi igen frågat Amanda om hon ville sjunga och till vår stora lycka ville hon det. Denna gång sjöng hon – handens fem fingrar. Får alltid såna rysningar då hon sjunger, så vacker och mäktig röst. Dessutom är hon van att sjunga i kyrkan vilket märks, åååh det är så fint!

IMG_8698

Och så fick han sitt namn, Vidar Anton Axel Helenius. Innan prästen döpte meddelade Adam att Vidar sen INTE vill ha vatten i ögonen. Efteråt torkade storebror stolt huvudet, det hade Saga också sagt att hon ville men när det väl gällde så blev det lite för mycket. Hon konstaterade själv att hon gör det med nästa bebis.. haha ingen press där.

Lelle bad för Vidar och för hela vår familj, vilket ju också är väldigt fint. Modernt också med bön på telefonen, lite gulligt. Över lag är jag väldigt nöjd över hur själva dopet blev. Just sådär lagom högtidligt men ändå mysigt. Vår präst Sara Grönqvist är också helt ljuvlig, samma präst som vigde oss förra året. Hon får alla ceremonier att kännas högtidliga men ändå familjära. Avslappnat men ändå fint. Ja de orden får sammanfatta hela dopet.

En kommentar till “Vidar Anton Axel 29.09.2018 del 1”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.