En boost till amningssjälvförtroendet

Igår gjorde jag något riktigt roligt, jag var inbjuden till en familjeförberedelseträff för att prata om amning. Blev så glad då dom kontaktade mig från barnrådgivningen och frågade om jag ville komma. En riktig boost för amningssjälvförtroendet också, som vacklat lite mellan varven.

Att få prata om amning och dela med mig av våra erfarenheter var roligt. Har ju helammat 3 barn så en del har vi lärt oss. Det viktigaste är ju att varje amning är unik. Fick berätta både om Vidars korta tungband och hur KAOS allt var då vi kom hem från BB med Adam.

IMG_4065

Försökte få fram att amningen handlar om att lära sig tillsammans mamma och bebis, att öva och öva och aktivt jobba för att få det att fungera. Att det inte alltid bara fungerar och att man inte gör något fel fast de kan vara lite kämpigt i början.

Passade också på att tipsa om podden ”allt vi måste tala om” och då speciellt avsnitten om amning. Du hittar del 1 HÄR och del 2 HÄR.

På tal om amning så lyckades vi få Vidars kurva att börja gå uppåt igen, aktiv amning på minsta lilla signal gjorde susen. Känns skönt att vi kom oss igenom detta tillsammans och på ett sätt var det kanske bra att det strulade lite. Det tvingade mig att sakna ner och ta mig en funderare.

Vi kör vidare på samma sätt nu och hoppas att det fortsätter att fungera. Vi har ju faktiskt snart klarat av de 3 första månaderna. Helt utan ersättning, vilket ju är lite roligt. Både Adam och Saga har fått någon flaska ersättning ibland men denna gång har jag varit duktig och pumpat mjölk istället. Är det kanske så att man glömmer de jobbiga sakerna med amningen efter att den tiden är förbi? Hoppas det. Känns i alla fall skönt att kunna fokusera mer på det mysiga i amningen igen och inte vara orolig över att han inte får i sig tillräckligt. Nöjdare och gladare bebis än Vidar får man leta efter och DET om något är ett tecken på att han mår bra.

IMG_4931

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.