Så självklar från första stund

För ett år sedan var vi lyckligt nygifta, vi hade just varit iväg på en riktigt lyckad familjesemester och svävade omkring på små små rosa moln. Jag minns det så väl, den där dagen på Kolmården då jag skuffade omkring på vår vagn (som Saga satt i och vilade i under semestern) och bara kände hur det SÖG till i hjärtat. Jag ville verkligen ha en liten bebis till, en liten trea till vår fina familj. Jag var inte klart, jag kände det så starkt. Jag ville verkligen ha en liten bebis. Jag minns den där kvällen, då barnen somnat och jag sådär försiktigt förde det på tal med Anton. Nåja han har alltid velat ha många barn och han var genast med på noterna.. haha låter snuskigt detta, men jag kan lugna er att det var inte där och då som Vidar blev till..

Vi åkte upp till Österbotten i två omgångar efter bröllopet och under dessa resor hann vi verkligen diskutera saken. Vi insåg att vi båda längtade efter ett tredje barn, så häftigt att båda genast kände samma sak. Vi var överens om att vi ville försöka få ett tredje barn och hade väl planerat börja försöka kring jul. Nåja sen gick det ju som det gick och vi lämnade bort preventivmedlen genast i alla fall. Man kan ju faktiskt behöva försöka några månader innan det nappar också. Det nappade alltså genast, det blev en liten chock men samtidigt var vi så oändligt lyckliga. Det kändes så självklart från första stund. Vi skulle bli en stor familj, en familj med tre barn. Jag är så glad att vi vågade följa den drömmen för annars hade vi ju inte haft vår fina Vidar. Han har en så självklar plats i hela familjen och i syskonskaran.

IMG_4024

Tänk att det ända från start känts så självklart. Jag säger inte att det varit lätt, tvärtom har det varit den klart jobbigaste graviditeten hittills, men det har varit rätt. Och här sitter jag nu och ser på en sovande liten bebis. Vår lilla bebis, han som vi drömde om för ett år sedan. Så självklar från första stund.

IMG_3930

En kommentar till “Så självklar från första stund”

  1. Ni valde väll att inte berätta namnet förrän vid födseln? Hur tog folk det i omgivningen? Tycker folk överlag önskar man skall dela med sig av allt kring graviditeten.. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.