#klok i KEDhjälm

Inlägget är ett bloggsamarbete med polkuped.fi

IMG_2325

Oj så roligt att få ha ett bloggsammabete med en av våra absoluta FAVORITBUTIKER, vi har varit trogna kunder hos polkuped många många år redan och jag kan verkligen varmt rekommendera dem. Vi har aldrig ännu blivit besvikna. Otroligt snabb leverans, både Eva och Thomas är kunniga och hjälper en alltid glatt om man funderar över något. Nu fick vi möjligheten att testa två olika cykelhjälmar till barnen, vilket är superskoj. Det hela började med att jag var missnöjd med de hjälmarna som barnen cyklade med här hemma, dom satt inte så bra på barnens huvuden. Nutcase hjälmarna är fina och helt okej såhär på gården, men speciellt Adam börjar ha så hård fart nu då han cyklar, så det känns verkligen viktigt att hjälmen sitter bra på huvudet och skyddar OM olyckan skulle vara framme.

IMG_4033
här ser man då våran lilla fröken som vurpade med sin springcykel igår (ni vet då hon bara snabbt skulle göra något innan vi åkte iväg och inte hade hjälmen på sig och så vips var olyckan där) bulan i pannan visar hur det går om man inte har hjälmen på. Vi kom alla överens om att man inte cyklar utan hjälm ens på gården, för man vet aldrig när man faller. Som man ser på bilden klarar inte en 4åring av att sätta på sig hjälmen på rätt sätt heller. Alltid viktigt att en vuxen kollar så att hjälmen sitter bra. 

Eva bad mig mäta huvudomkretsen på barnen och föreslog sedan två olika modeller, KED Kailu (åt Adam) och KED Meggy (åt Saga) Och det är alltså dessa som vi vi nu har testat hela sommaren, ända sedan juni. Båda modellerna hittar ni på polkupeds hemsida, i flera olika färger. På hemsidan hittar man också andra modeller. Våra barn cyklar omkring i coola gröna hjälmar, vilket är bra eftersom dom syns på långt håll när dom gasar iväg längs vägarna vid våra åkrar. Dessutom är vi alla överens om att dom är riktigt fina också, vilket såklart är ett pluss.

IMG_4057på bilder ser ni barnens hjälmar, Adams Kailu till höger och Sagas Meggy till vänster

Vi har varit riktigt nöjda med hjälmarna, barnen cyklar ju ganska så mycket och har använt hjälmarna så gott som dagligen genom hela sommaren. Båda två gillar hjälmarna och väljer alltid dessa även om dom också har sina nutcase hjälmar kvar. Båda två blir lätt svettiga men jag tycker att hjälmarna andas riktigt bra, speciellt Kailun. Hjälmarna sitter också bra på huvudet både med en keps eller mössa under eller direkt på huvudet.

IMG_4045

Själv tycker jag att Adams KED Kailu sitter otroligt bra på huvudet och det känns lätt att få den rätt. Han säger själv att hjälmen är bekväm och COOL. Med cool syftar han på dom blinkande lamporna baktill på hjälmen, tror alla i vår omgivning fått en demonstration av lamporna denna sommar. Dessa lampor finns på båda hjälmarna och kan tänka mig att dom kommer användas som mer än show of här nu då det blir mörkare igen. Adam fixar själv att ta av sig hjälmen men kan behöva lite hjälp för att få den att sitta bra på huvudet. Det svåra för honom själv är att få hjälmen tillräckligt långt fram på pannan, hela tiden blir han bättre på det så jag gissar han snart kommer fixa det helt själv. Jag behövde också själv lära mig HUR en hjälm skall sitta på huvudet.

Om du känner att du behöver tips på hur man sätter hjälmen på barnen på rätt sätt kan du t.ex. kolla in denna VIDEO på polkupeds instagram. Viktigt att hjälmen sitter rätt på huvudet så att den skyddar så bra som möjligt och är så bekväm som möjligt.

IMG_4051

IMG_4040

Vi gillar också Sagas KED Meggy hjälm, den har varit passlig för henne nu denna sommar och hon säger själv att den är bekväm. Hon fixar inte ännu att öppna knäppet på hjälmen vilket är BRA eftersom hon i våras sportade med att öppna knäppet på nutcasehjälmen då hon åkte bak på Antons cykel. På tal om knäppet så är det så skönt att inte behöva vara rädd att knipa skinnet vid hakan. Eller det är kanske bara jag själv som har trauman från barndomen? Finns ingen risk att skinnet blir i kläm här! Saga hjälper vi alltid då hjälmen skall på men så är hon ju bara 4 år också.

IMG_4043

Meggyn känns som en mer vardagshjälm medans Kailu känns lite mer sportig. Gissar att vi kommer köpa en Kailu till Saga också nästa vår då vi alla kommer cykla mer igen. *LÄNGTAR* Spädbarn och cyklar går ju tyvärr inte ihop, men till våren är Vidar redan så stor så jag hoppas vi kommer kunna cykla massor. Kikade redan in på polkupeds hemsida och såg att där finns små söta bebishjälmar också (som passar från 6 månader och uppåt). Vidar kommer såklart också behöva en hjälm nästa vår. Kanske den röda t.ex?

ked-meggy-xs-fyra-farger_grande

Om ni undrar något mer kring hjälmarna är det fritt fram att fråga i kommentarsfältet eller skickar frågorna direkt till polkuped. Tveka inte att fråga om du funderar vilken modell just ni skall satsa på, Eva och Thomas hjälper dig att hitta rätt modell för just ditt barn och DIG för vi vuxna skall ju också ha hjälm eller hur? Du hittar polkupeds Facebooksida HÄR och deras instagram HÄR.

IMG_4048

Vi är superglada att vi fått testa dessa två modeller på hjälmar och jag kan helt ärligt rekommendera dem också till andra. Dom känns säkra vilket är det viktigaste men visst är dom härligt färggranna och fina också. Trygga cyklingkilometrar till er alla fina!

IMG_2378

5 reaktioner till “#klok i KEDhjälm”

  1. Hej, vad bra du skriver om cykelhjälmarna, ja de är viktigt både på barn och vuxna men här var jag bor så är de rätt få vuxna som har hjälm på huvudet då de cyklar, tyvärr… De borde inte vara töntigt att använda hjälm. Brukar du själv ha hjälm?

    1. Tack 🙂 ja jag cyklar också med hjälm nu för tiden, har inte alltid gjort det MEN nu känns det naket att cykla utan. Vanesak det där med hjälm också, flera borde bara köpa en hjälm och använda den 🙂

  2. Hur länge har du använt hjälm själv? Hurudan hjälm har du? märke modell? Själv har jag ägt i ca 5 år men slarvat med att använda den. Du som bloggar kanske kunde skriva om hur viktigt de är medatt använda hjälm även som vuxen.

    1. använt hjälm då jag cyklat med barnen, i ett skede slarvade jag då jag cyklade ensam men senaste året/ har jag haft hjälm då jag cyklat. En vanegrej är det, nu känns det konstigt att inte ha hjälm 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.