Lille Vidde 2 månader

IMG_3830

Förra veckan blev Vidar redan 2 månader, inte klokt hur snabbt tiden går. Snabbare för varje barn. Och dessutom är det så tudelat, jag längtar efter att Vidar skall bli större så att vi lär känna honom bättre samtidigt som jag verkligen skulle vilja att han var bebis läääääänge. Som tur är han ju nog bebis ett bra tag till, men ändå VIPS är han väl 1 år han också.

Men nu är han då 2 månader. För en vecka sedan var vi till Terveystalo i Åbo för att undersöka tungsenan på Vidar och visst kunde läkaren konstatera att den var spänd. Så därför klipptes den, tror det var jobbigare för mig än för Vidar. En sköterska kom in och höll Vidar och strax där efter grät han till och så var det klart. Fick genast amma honom efter ingreppet och genast kändes det annorlunda. Hoppas verkligen att detta skall hjälpa oss nu, så att amningen skall fungera. Skönt med försäkring, vi har valt att ha försäkring för barnen så att man utan att fundera kan gå till just den läkaren man själv vill, men även utan försäkring så känns det som ett ingrepp värt att betala 100€ för. Jag tänker ändå att man sparar ganska mycket pengar genom att amma och detta ingrepp borde underlätta amningen för oss. Fick också tips om amningshandledare som jag tänkte kontakta om inte vikten börjar stiga nu. Från tisdagen till fredagen hade han ökat med 80g vilket ju var mycket mer än de 70g på 8 dagar som var tidigare. Dessutom har han börjat kakka mer och spyr oftare igen, vilket enligt mig själv då kan tyda på mer mjölk i systemet. Håller verkligen tummarna för att han ökat bra i vikt nu på nästa viktkontroll som är nu på fredagen.

Annars då, förutom att amningen är lite knepig, så är Vidar en nöjd och glad bebis. Han ler och jollrar på mest hela tiden. Han sover inte speciellt bra på dagen men desto bättre på nätterna. Stark är han och orkar redan ligga på mage och lyfta huvudet högt. I misstag har han vänt sig från mage till rygg någon gång också. Han älskar sina syskon och ler som en solstråle varje gång han ser dem. Kärleken mellan de tre syskonen gör mig varm i mammahjärtat och kärleken de två äldre har för sin lillebror är bland det finaste jag sett. Vi njuter av vår fina lilla bebis och han verkar som sagt trivas riktigt bra med oss han också.

IMG_4691

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.