Prima ballerina

Oj en sådan spännande dag det var igår, det var nämligen premiär för denna lilla prima ballerina. Som hon väntat på att hon skulle få börja dansa och igår var det då ÄNTLIGEN dags. Taggad till tusen traskade vi mot skolan där danslektionen hölls, hon var ivrig SÅ ivrig men också nervös. I ärlighetens namn var väl jag också rätt nervös, mest för att jag ville att denna första gång skulle bli rolig.

7AC4C1EA-ED9B-407D-8203-3849E176C61E

Vi kom fram och stod och väntade tillsammans med några andra ivriga små ballerinor. Ännu ifjol suckade jag inombords då jag såg små söta ballerinatjejer som sprang omkring i danskläder i stil med den Saga har nu, men så i år då hon äntligen skulle få börja så ville hon ju såklart ha ”riktiga danskläder” hon också. Och visst hade jag kunnat säga att man bra kan dansa i tights och en blus, men lyckan som lyste i hennes ögon då hon fick sina danskläder gör att det ändå kändes rätt.

Danslektionen började och fröken som varit så taggad stod nu med tårar i ögonen, danslektionen går på två språk vilket är väldigt bra men det råkade sig så att de andra barnen pratade finska. Flera av barnen var tvåspråkiga så många förstod svenska också men de pratade finska med läraren. Läraren var helt ljuvlig och fick med Saga på alla grejer som dansarna skulle göra. Han i hand gick hon där med läraren, tårarna rann sakta ner för kinderna men hon var med. Hon ville verkligen och SOM hon kämpade. Är så stolt över att hon vågade utmana sig själv. Nästa vecka skall hon dansa själv, meddelade hon i bilen, men hon vill att jag fortfarande ska sitta på sidan inne i salen. Och det går ju bra, vi tar det i hennes takt. När vi kom hem visade hon och berättade så stolt om vad dom gjorde och små stunder under lektonen vågade hon prova lite och lyckan som lyste igenom tårarna just då gjorde att det kändes rätt att hon var med. Det är ju inte farligt att gråta, det har jag lärt mina barn och båda två vågar genast visa att något känns tufft med tårar.

IMG_4654

IMG_4666

Det kommer nog bli riktigt bra med dans för Saga och så skönt att hon gick från timmen med en bra känsla i magen även om det hade varit tufft. Detta var helt tack vare den duktiga dansläraren. Det gör att jag som mamma också kan lita på att hon har det bra, våran lilla ballerina.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.