Våra kvällar tillbaka

Är det bara i detta hus som det långa sommarlovet vänt upp och ner på dygnet? Eller inte bara sommarlovet, våra barn har alltid varit kvällspigga. Ser andra familjer som skriver om barn som sover redan vid 20.00 på kvällarna och vill gärna veta HUR GÖR NI?!? Vi har bestämt oss för att försöka få kvällarna tillbaka, så att jag och Anton någon gång skulle hinna prata, umgås och så att jag kanske till och med skulle hinna klämma in en träning/promenad eller bara tid för skärmen. Det har varit väldigt lite av den tiden, och då är det alltså inte Vidar jag syftar på utan de två äldre. Vidar har inte riktigt någon dygnsrytm ännu, men såklart försöker vi ju få in honom i lite bättre rytmer än hans syskon haft/har.

IMG_4617

Jag skrev för ett tag sedan att jag inte alltid mår så bra och för att underlätta detta pratade vi igenom allt kring vår vardag igår i bilen. Vad känner vi att fungerar bra och vilka saker skaver och behöver ändras på för att vardagen skall fungera bättre. Vi har ofta skrattat lite smått åt familjer som är noga med rutiner, och hittills har vi mått bra i vårt lite mer fria system, men nu känner vi båda att det börjar bli dags för rutiner också hos oss. Alltså det är klart vi haft lite rutiner förr också, men vi har ändå varit familjen som kunnat bli längre på ett kalas och komma hem efter 21 en helt vanlig torsdag. Vi gillar att umgås och då blir det ibland på bekostnad av kvällsrutiner. Men nu börjar det då som sagt ändå kännas som att vi behöver prioritera om lite, vardagskvällarna skall få mer struktur och vi skall bli noggrannare på att komma hem i tid eller helst hållas hemma.

Igår sov alla 3 innan klockan 21 och det mina vänner är inget vi är vana vid. Vi hann bada bastu och till och med se lite på TV innan vi joinade Vidar i vår säng. Det är målet alltså för denna höst. Av nyfikenhet frågade jag mina följare på instagram också när barnen sover hemma hos dem.


67% svarade att barnen sover efter 20.30 och 33% innan 20.30.
Hur ser det ut hemma hos er? 

 

3 reaktioner till “Våra kvällar tillbaka”

  1. Våra stora barn släcker lampan klockan 21, dom är 4 och 6 år. Sen kan det bra ta till 21.30 eller vissa dagar ännu längre innan dom sover. Men vi har inga tidiga morgnar, dom får sova till åtta om dom vill, vilket speciellt 4-åringen sällan gör. Vår nyblivna ettåring är en ”total katastrof ”, han kan vara vaken till halv tolv vissa kvällar. 22 är tidigt för honom,men det försöker vi nu få rutin på så att vi vuxna också skulle hinna få en timme varje kväll utan barn.

    1. Skönt att läsa om flera familjer med rutiner som låter mer som våra. Vi kämpar också för att få någon timme vuxentid på kvällarna 🙂 Måste säga att det ändå gått över förväntan hittills, så jag hoppas det håller i sig 🙂

  2. Hos oss somnar vår blivande 1 åring runt 19.30-20.00 varje kväll, då vaknar hon sen kring 7 på morgonen. Tycker om rutiner och håller ganska hårt på dem, åtminstone på kvällarna. Men nog händer det ju att de bryts tillfälligt om vi är borta nånstans.
    Jag är inte heller nån kvällsmänniska, tycker det är skönt med lite tid för mig själv efter att hon somnat för att sen gå lägga mig runt 22 tiden.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.