En bestämd kille med små rinnande ögon

Vet inte om det är den senaste veckans stress hos mig eller om det helt enkelt är en FAS (alla med småbarn känner igen alla dom här FASERNA som speciellt bebisar har) men Vidar har haft svårt att komma till ro vid bröstet den senaste tiden. Tycker han ”smackar” ganska mycket då han äter, vilket gör att han sväljer mycket luft. Försöker få honom att ta ett bra grepp och sådär, men smackande kommer ändå.

Någon som känner igen sig här? Kan inte komma ihåg att de två tidigare har smackat såhär. Tar gärna emot tips.

Han har dessutom gått från en bebis som i princip gärna äter när helst det bjuds på mat till att det inte ens går att sådär ”backup” mata honom innan man skall iväg någonstans. Han blir så ARG om man försöker ge honom mat då han inte är vrålhungrig. Det gör ju att det blir lite mer knepigt att komma sig iväg och att han har svårare att somna och komma till ro. Nåja vi får väl vara hemma och ta det lugnt, det har ju varit rätt mycket program för en liten liten bebis hittills i hans liv.

Genast då något känns lite konstigt med Vidar blir jag lätt ganska stressad, och att stressa ännu över amningen gör ju inte direkt att det blir bättre. Amningen blir ju liksom bara mitt ansvar, så tror det är därför jag känner mig stressad. Alltså det handlar egentligen inte om stora utmaningar nu heller, det är bara det att amningen fungerat felfritt från dag 1. Känns lite tråkigt att ”gå tillbaka” då han redan är 7 veckor gammal. Nåja vi skall iväg till rådis på måndagen, då får man i alla fall se om han gått upp i vikt som han skall. Har han vuxit bra är det ju inget att fundera på, men annars får vi väl helt enkelt se vad vi börjar hitta på. Målsättningen är nog att fortsätta såhär i alla fall, så jag hoppas vi får lugnare och mysigare amningsstunder igen. Han sover bra på natten, vilket ju nog skulle tyda på att han är mätt i alla fall. Hade liksom naivt tänkt att med barn nummer 3 är man lugn och säker kring allt, men måste nog säga att jag nästan lika osäker denna gång också. 

En annan sak som jag behöver prata om med rådis är Vidars små rinnande ögon. Han har trånga tårkanaler och ögonen rinner och varar ganska så mycket. Han har redan fått en antibiotika kur och det hjälpte inte speciellt mycket, så skulle gärna undvika mera antibiotika.

Någon läsare som har erfarenhet av trånga tårkanaler hos bebisar? Tips? När gick det om?

Malin-Helenius-web-10foto: Ellen Kivistö

4 reaktioner till “En bestämd kille med små rinnande ögon”

  1. Vår kille (snart 3 månader) har också ett öga som rinner. Vi fick nå recept på ögondroppar som vi faktiskt inte tagit ut ännu för tänkte det skulle försvinna av sig själv men måste nog hämta det nån dag och se om det hjälper. Massera tårkanalerna och droppa mjölk i ögat är nu tips jag läst om, men det har inte hjälpt vår kille.

    1. verkar vara rätt vanligt problem att tårkanalerna är trånga.. och för de flesta går de om då barnen växer, bara att putsa vidare alltså i väntan på att dom växer..

  2. Vår dotters ögom varade också mycket. Hon fyllde nyss ett år och varandet gick om av sig själv för några månader sedan. Annars var det bara att putsa med vaddlappar med kokt vatten och sen trycka lätt så att varet kommer ut från kanalen. Är väl nog ett jättevanligt problem hos bebisar och oftast går det om av sig själv. Åt oss sades det på rådgivningen att om det ännu fortsätter när hon fyllt ett år så kanske man börjar fundera på någon treatment.

    1. ja det verkar vara väldigt vanligt, har bara haft två barn tidigare som inte haft detta problem.. men skönt att läsa att det gått om utan större ingrepp även om det är lite ändlöst att hålla på och putsa och putsa just nu. Skönt att det löst sig för er nu, i väntat på att Vidar blir lite äldre 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.