Några tårar i morgonkaffet

Och där klättrade han in i taxin min fina lilla kille, med tårarna rinnandes ned för kinderna. Han satte sig på en tom plats, torkade tårarna och satte på sig bältet. ”hejdå mamma” viskade han och jag kämpade. Jag kämpade för KUNG och FOSTERLAND för att vara stark, le mot honom och säga ”hejdå Adam, ha en fin dag. Jag väntar på dig här när du kommer hem med taxin” Taxin rullade iväg och vi vinkade länge, sedan lade jag Vidar i vagnen och gick in i köket. En varm kopp kaffe framför mig kändes så onödig just idag och tårarna började rinna.

Malin-Helenius-web-3

Det blir bra, det vet jag och det vet Adam också. Första dagarna är värst, det vet jag. Det är svårt att börja på ett nytt ställe med nya kompisar och ny personal. Från att ha varit i ”vårt” trygga dagis sedan han var 1 år är han nu ny i förskolan. Det är rätt beslut att han fick börja en ny förskola nu, senast nästa år då skolan börjar kommer vi alla vara SÅ nöjda med att han redan hunnit skaffa sig vänner där. Det är också väldigt bra att tryggt få börja åka taxi redan i förskolan, när han är såhär liten är det ju hela tiden någon vuxen som håller koll på honom. Redan i nästa år skall han klara sig själv lite mera.

Men just idag, just idag önskar jag att han hade fått gå kvar i sin gamla grupp. Jag önskar att hans förskolestart hade fått gå ”enkelt”. Att han hade fått komma tillbaka till sina gamla vänner och bara ha roligt. Nu är dom första dagarna fylla med tårar och det äter energi hos oss alla.

Imorgon går det säkert bättre och nästa vecka är han redan van och inne i rullorna. Just idag var första gången han åker taxi ensam, de två första dagarna åkte jag med. Jag vill tro och HOPPAS att det är en glad och stolt kille som hoppar ur taxin i eftermiddag då han kommer hem. Jag vill tro att han har det riktigt bra där i förskolan, att han vågar börja ta kontakt med de andra barnen och hitta någon kompis. Jag vill tro att det om bara någon vecka känns självklart att han hoppar i taxin och åker iväg. Jag vill tro att tårarna som rann längs hans kinder torkat och att han nu glatt springer omkring där. Jag vill tro att det blir BRA.

Hur har höstterminen börjat hos er? Eller har den inte börjat ännu?

Malin-Helenius-web-6

Saga är också tillbaka på dagis igen, ny grupp och ny personal för henne också. Men hon är trygg där, hon trivs där och hon har väntat på att få börja igen. Hon har inte samma utmaningar som sin bror och vid dessa tillfällen märks det extra tydligt. Jag är så glad att hon glatt åker iväg till dagis och att hon glatt springer omkring där på gården på eftermiddagen då jag hämtar henne.

Och efter dagis och förskola leker dom tillsammans, kramar om varandra och säger att dom verkligen saknat varandra. Dessa två och deras kärlek och trygghet hos varandra, ja nu gråter jag ännu lite mera.

Malin-Helenius-web-11bilderna är fotade av Ellen Kivistö

En kommentar till “Några tårar i morgonkaffet”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.