2,5 timmes kö, bra sällskap men ingen mugg

Ja jag kan genast räcka upp handen över VEM som är så galen att man packar sig själv, sin fina vän och sin 6veckorsbebis i bilen 6.30 och gasar iväg mot Mylly. Vi hade siktet inställt på muminmuggen som endast och enbart säljs idag. Inte hade jag i min vildaste fantasi kunnat tro att vi, som ändå var ute i god tid (trodde vi) skulle komma hem tomhänta.

Redan inatt klockan 00.00 var jag inne på Arabias hemsida för att försöka beställa muminmuggen. Precis som jag gissade var hemsidan långsam och trög och det laddade och laddade och laddade. Jag kom så långt som att jag betalade muggarna, försökte beställa 2 stycken men sedan kraschade hemsidan. Svor en stund men tänkte sedan att vi ju ÄNDÅ skulle iväg med Lelle följande morgon. Hade varit najs med backup muggar men jag skulle ju fixa det i alla fall..

Vaknade i god tid och Vidar råkade också vakna sådär passligt, jag hann precis med morgonbestyren och amning innan Lelle kom och vi körde iväg. Vi kom fram till Mylly klockan 7 och redan då insåg vi att vi nog kommer få köa en god stund. Nåja vi hade trevligt där tillsammans och hann prata om allt möjligt, sällan vi hinner prata ostört så själva köandet gick bra. Kön slingrade sig långsamt framåt och Vidar sov så gott i bärselen.

IMG_4116

Vi kom innanför dörrarna till Mylly och då började folk prata om flera olika köer, men vi valde med Lelle att stå kvar i den kön vi redan stått i, det brukar ju liksom löna sig. På myllys FB sida hade det dessutom stått att köerna skulle vara vid den ingången vi var vid, så trodde inte ens det fans möjlighet att köa på flera ställen. Nåja nå efter ett tag meddelades det att muggarna var slut i de två butikerna som hade öppnat kl 7 och vi fick snällt gå och ställa oss sist i kön till muminbutiken. Ungefär här insåg vi att vi antagligen blir utan. En stund senare meddelades det att det knappast kommer räcka till oss, eftersom alla köpte 6-pack med muggar. Och mycket riktigt en stund senare var alla muggar slut. Då var det liksom kört. Tack och hej.

IMG_4119

Vidar vaknade kanske 5 minuter innan alla muggarna var slut, så han hann till och med äta lite i kön. Sen var det bara att sätta sig ner på en bänk och känna sig besviken. Hade faktiskt trott att vi skulle lyckas få våra muggar då vi kom dit så tidigt och köade duktigt i 2,5h. Men det fick vi inte, så gott som alla som vi såg gick omkring med sina 6-pack muggar och där satt vi och MÅNGA andra helt utan.

Jag undrar varför Arabia en ville sälja 6st/man. Det bäddar ju endast för att folk köper så många för att sedan sälja vidare DYRT. Ja alltså kul för de som lyckades få tag på dem men det lämnade väldigt många helt utan. Kul för de som kan göra lite pengar på det, men samtidigt skulle väl Arabia vinna mer på att istället höja priset lite. Arabia vinner väl inget alls på att någon annan random person säljer muggen för 2000(?!?!)€. Jag missunnar verkligen ingen deras muggar, BRA KÖAT och njut av kaffet i den fina muggen. Jag hade säkert också köpt 6stycken om jag hade kunnat, hade gärna gjort det och gett i gåva eller sålt för samma pris till några som jag vet hade uppskattat det massor och inte hade möjlighet att köa. Ocg vad vet jag, kanske alla andra också gör precis just så? Hoppas på det!

Visst hade vi ju samma möjlighet som många andra att åka ännu tidigare, visst hade jag kunnat lusläsa allt på netet och hittat info om att muggarna också skulle säljas i t.ex. Sknassi. Jag hade liksom inte räknat med att muggarna skulle ta slut SÅDÄR snabbt.

Moomin-mug-0_3L-Moomins-day-2018-1_774x774

Hur gick det för er andra då? Lyckades ni nappa den fina muggen? Via Webben eller butiken? 

 

2 reaktioner till “2,5 timmes kö, bra sällskap men ingen mugg”

    1. jo förstod att det var dit vi borde ha åkt, hade tyvärr helt missat att dom ens skulle säljas där.. Du hade absolut mer tur än jag idag, njut av din fina mugg 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.